Spännande val med extra krydda

Jag har tyvärr inte haft tid att skriva något om den stora hockeynyheten i helgen, nämligen att Nybrotränaren Mikael Tisell mycket överraskande fick sparken. Enligt pressreleasen så berodde det på svaga sportsliga resultat, något jag kanske ställer mig lite frågande till. Säga vad man vill om Tisell, men nog har han levererat resultat under sina säsonger i Nybro. Tillräckligt bra resultat för att ha förtroende nog att få stanna trots fyra raka förluster, någon allettanplats var ju aldrig i fara och det är först efter jul det börjar gälla för storlaget Nybro.

Nej jag tror att det måste vara mer som spelat in. En del kanske kan vara Tisells utbrott mot de egna supportrarna efter förlustmatchen mot Troja, där han uppgavs ha ropat något i stil med ”Vad tror ni att vi försöker med?!” med svärta i blicken. Men jag tror det är något mer, och då att utbrottet mot fansen kan ha varit ett utslag av det där ”mer-et”. Vad det skulle vara vet jag inte, men en teori kan ju vara att spelarna börjat vända sig emot honom (beroende på det tråkiga spelet eller annat), en annan kan vara att klubbledningen ville se ett mer offensivt och attraktivt spel. Eller så är det kanske alla dessa saker samlade som gjorde att han till slut fick silkessnöret.

Nu har givetvis teorier om namn på ersättare börjat slängas fram från olika håll. Det namn som verkar vara allra hetast är dock Håkan Åhlund. Han är mest känd för att ha fört upp Oskarshamn i SHL, men han har också bland annat varit assisterande tränare i Örebro och huvudtränare för Pantern i allsvenskan. Det är med andra ord en meriterad herre som skulle passa väl in i Nybros självbild av att bara nöja sig med profilstarka namn.

Håkan Åhlund skulle givetvis vara en riktig profilvärvning. Han har som sagt var erfarenhet av att föra upp en klubb, alltså att toppa ett lag när det gäller som mest, och han hade riktigt bra facit under Panterntiden. Det är när man kommer till det enda egentliga misslyckandet som man kommer till en intressant detalj. För under hans andra säsong i Oskarshamn, den första i SHL, så ska det ha skurit sig rejält mellan Håkan Åhlund och Oskarshamns sportchef Daniel Stolt. Just den Daniel Stolt som numer är sportchef i Nybros största rival, grannklubben Kalmar HC!

Visst skulle det kunna ge en extra krydda om Håkan Åhlund presenteras som tränare innan onsdag, och att han därmed i sin första match i nya klubben skulle möta Daniel Stolts lagbygge?! En Daniel Stolt, som, (om Vimmerby tidnings uppgifter för två säsonger sedan stämmer), Håkan Åhlund ska ha kallat ”En riktigt dålig sportchef”. Jag skulle i alla fall älska det!

Lämna ett svar