Seg idag men intressant gårdag

Igår var en riktig skitdag där det mesta som kan gå snett också gjorde det. Först så blev det en massa återbud på resan till Forshaga, som jag ansvarade för, på grund av förkylningar. Sedan blev det en timmes avbrott i matchen på grund av isproblem, sedan skadade sig domaren med ytterligare minuters fördröjning. Sedan förlorade mitt Bois med 2-3, på hemvägen var det snöoväder vilket gjorde att man bara kunde åka i 60 km/h. När vi närmade oss Mariestad så var det vägarbete vilkety gjorde att vi fick åka en lång omväg. Och när vi sedan var framme så kom frugan, som skulle hämta mig och en som åkte med oss, 20 minuter för sent så vi fick stå ute i snöovädret. Kom inte hem förrän vid 23 och var då hungrig som en varg, för i Forshaga fanns inget annat än kokkorv. Så fick ställa mig och laga mat och äta innan jag stupade i sängen vid ett. Så idag är jag seeeeeeg.

Men nu läser ni väl inte denna blogg för att höra mig beklaga mig, så tillbaka till väsentligheterna i livet, nämligen hockeyettan. Där spelades de ju nämligen en hel del intressanta matcher som är värda att lyftas. Vi börjar väl i norr…

Bodens imponerande segersvit stannade vid åtta raka segrar. För i omgång 14 så lyckades nämligen Hudiksvall vinna en målsnål tillställning hemma i Holmen center med 2-1. Hudiksvall har ju haft svårt med matchinledningarna det senaste men startade denna gång klart bättre och kunde haft ledningen efter den första perioden. Den kom istället i den andra, och i början av den tredje så kom också 2-0. Boden gav dock inte tappt utan reducerade mitt i tredje perioden och hade sedan riktigt bra tryck mot Hudiksvallskassen. Då klev Andreas Bosson fram och storspelade och räddade de tre poängen åt Hudiksvall. Boden ska dock ha cred för sin insats trots förlusten, man saknade hela sex spelare inför nedsläpp och ytterligare två fick kliva av under matchen, då är det starkt med en så bra slutforcering.

Kiruna IF tog en blytung seger mot Teg med 5-2. Redan efter åtta minuters spel hade man en 3-0-ledning som man sedan aldrig var nära att tappa. IF spelade betydligt tajtare försvarsspel och mer som ett lag jämfört med de senaste matcherna och vann rättvist. Anton Tano gjorde två mål, vilket han gjorde också i sin första match för laget, med andra ord fyra mål på två matcher av Anton som gör sina första matcher för säsongen, imponerande! I och med segern så är Teg avhängda från allettanjakten och det är tre lag: Sundsvall (23 poäng), Kiruna IF (22 poäng) och Kalix (21 poäng) som slåss om två allettanplatser i norr. Kalix avfärdade nämligen Örnsköldsvik högst komfortabelt med 6-1.

Piteå hakade till sist definitivt av Vännäs genom att bortabesegra som med 5-2.

***

Vi fortsätter vår rundtur i öster. Där spelade det ett toppmöte mellan serieledande Väsby och serietvåan Visby. Det var annars en rätt jämn förstaperiod spelmässigt, men trots det så kunde Väsby gå till pausvila med ledning 2-0. En ledning man sedan gjorde sig mer förtjänt av i den andra perioden där man tog över spelet och också utökade ledningen till 3-0. I den sista så reducerade visserligen Visby till 3-1 i powerplay, men det var aldrig riktigt nära och när Carl Wassenius gjorde 4-1 med fem minuter kvar var segern i hamn. Det var faktiskt tolfte raka segern för Väsby som därmed som första ettanlag också i teorin är klara för allettanspel.

Det var Hanviken som tog en viktig seger borta mot Vallentuna, men först efter straffar. 2-3 slutade matchen i Vallentuna ishall efter att Joel Thulin blivit stor matchvinnare för gästerna. Han var nämligen tvåmålsskytt under ordinarie tid och satte dessutom den avgörande straffen. Det var Tyresö/Hanviken som höll i taktpinnen stora delar av matchen, man avlossade hela 55 skott mot Hugo Haas i Vallentunakassen. I och med segern så står både Tyresö/Hanviken och Vallentuna på 16 poäng, tre bakom Strömsbro och Wings på de två sista allettanplatserna. Då har dessutom Strömsbro en match mer spelad, så det är intrikat runt strecket.

Strömsbro åkte nämligen på en sur torsk på hemmaplan mot Huddinge. I matchens allra sista sekund så avgjorde nämligen hemvändaren Oscar Ahlström matchen, på assist av brorsan Victor. Bröderna stod för tre av Huddinges mål i 4-3-segern och fick med andra ord en kalasstart på återkomsten. Nu kan i alla fall Huddinge ha en mikroskopisk chans att få spela allettan.

Wings avfärdade samtidigt Enköping med 6-1, där var det dock tajt till sista perioden innan Wings kunde göra fyra raka och gå från 2-1 till 6-1. Nyköping behöll sin tredjeplats genom att ta en femetta mot Segeltorp på bortaplan.

***

I den västra ettan så skiktade det upp sig lite, även om serien långt ifrån är avgjord. För i och med att Surahammar tappade en 2-0-ledning mot Dalen till en 2-3-förlust, så har man nu fyra poäng upp till femteplatsen. Men man var ytterst när att plocka poäng. I ställningen 2-2 så missade man nämligen detta otroligt öppna läge, säsongens miss?!

Klipp från hockeyettan play.

Denna missen kan mycket väl vara det som avgör att Surahammar missar allettan.

Borlänge ligger också fyra poäng efter sedan man förlorat mot Tranås med 3-4 efter straffar. Det var en match där Tranås tog ledningen tre gånger om, men Borlänge kom tillbaka och kvitterade. I straffläggningen var dock Tranås starkast och satte två straffar medan Borlänge inte gjorde något mål. Segern var viktig för Tranås som skaffade sig ett fyrapoängsförsprång till Surahammar och fem till just Borlänge.

Lindlöven ser ut att ha hakat av gästerna Linden från allettansnacket i Lind-matchen. 5-3 skrevs segersiffrorna till där Lindlöven startade klart starkast men Linden hade ett stort övertag i den andra där Jonathan Frykholm räddade hemmalaget. I den tredje så kunde sedan Lindlöven kontrollera av matchen på ett bra sätt.

Mariestad sköt nästan dubbelt så mycket som hemmalaget Forshaga, men en storspelande Eric Forsberg kunde rädda alla tre poäng åt värmlänningarna. Jesper Lindén fortsätter vara het för Mariestad och gjorde båda deras mål, men vad hjälpte det när hemmalaget gjorde tre?

Skövde vann över tabelljumbon Köping komfortabelt med 6-2.

***

Till sist den södra ettan där två matcher spelades. En intressant fråga var om Borås skulle kunna närma sig Nybro och Halmstad i kampen om allettanplatsen. Det kunde man inte. Laget mäktade med blott nio(!) skott på hela matchen och var enormt tandlösa. En magisk Konstantin Barulin kunde dock hålla nere förlustsiffrorna till 2-0.

Krif fick äntligen vinna igen. Med Emil Ivansson sparkad och med assisterande tränaren Marcus Jörgensen vid spakarna så kunde man efter fem raka förluster äntligen inkassera en 4-2-seger borta mot Tyringe. Men det var en jämn tillställning där det avgörande målet också kom i tom kasse, pch även här var det en tidigt plockad målvakt som gav målet. Pelle Svensson gav laget chansen med 4½ minut kvar men också här straffades man för det spännande draget.

Lämna ett svar