Märkligt i hockeyettan!

En klubb som har ont om pengar trots snudd på rekordpublik och en annan som har en tränare som helt plötsligt bara försvinner. Man kan inte säga annat än att det varit en händelserik dag i hockeyettan!

Mörrum har haft bra med publik på sina matcher så här långt. Med sina 858 åskådare i snitt är man bara 22 ifrån förra årets rekordnivåer de senaste åren, tidigare säsonger har man legat på mellan 250 och 500 åskådare. Det borde med andra ord ha ramlat in en hel del sköna slantar på kansliet i Mörrum.

Och visst förstår man att de kommer väl till pass. Föreningen aviserade att man hade ekonomiska problem redan innan säsongen och man halverade också spelarbudgeten för att rätta mun efter matsäcken. Men idag gick man ändå ut med håven, då man ”har dyra resor som till Vimmerby”. Dyra resor till Vimmerby?! Det är 21 mil mellan Mörrum och Vimmerby, ett avstånd som om man spelat i den norra ettan skulle betraktas som ett derby. Resor måste man väl ändå ha budgeterat för?

Jag förstår att ryktena börjar svalla. ”De har miljonskulder till skatteverket” är en av alla saker man kunnat läsa på forum idag. För det är en sak att ha betalningsproblem mellan säsongerna då intäkterna är få, men denna tid på året är den tid man borde ha det bäst beställt. Sponsorintäkterna borde inte vara uppkäkade ännu, matcherna är igång med en konstant ström in av publik- och kioskintäkter. Så hur illa är det egentligen ställt med ekonomin? Inte är det några bra signaler detta ger i alla fall.

(Jag har varit i kontakt med Mörrums ordförande Anders Gustavsson som avböjt intervju).

***

En annan märklig sak hände i Vännäs. Deras tränare, kanadensaren Geoff Walker, har nämligen försvunnit spårlöst. Enligt mjornberg.se så stack 34-åringen i fredags utan att säga upp sig eller något. Det var först i söndags som de upptäckte att han lämnat landet för att hoppa på ett jobb i Kanada. Ett mycket märkligt agerande och man undrar hur han tänkte egentligen? Säger man inte ens hejdå till laget och tränarkollegorna innan man lämnar? Nu sitter Vännäs i en tråkig sits då man helt plötsligt måste hitta en tränare med kort varsel. Mathias Bergsdorf kommer dock att träna laget så länge.

Lämna ett svar