Hockey är inte alltid rättvist

Det gamla talessättet att hockey inte alltid är rättvist fick en revival idag. För det var Segeltorp som stod för spelet och chanserna, men det var Enköping som stod för de flesta målen och det var sålunda de som vann dagens möte i den östra ettan med 2-4 (2-1,0-0,0-3).

På ett sätt syntes det inte att det var två bottenlag från den östra ettan som möttes. För det var en frejdighet snarare än ängslan som präglade matchen. Det var full fart framåt och mittzonen var mest till för att hämta fart snarare än att stänga till uppspel i. Allra mest frejdiga var Segeltorp, och deras förstakedja med Carneholm – Rommel – Finn-Olsson som rivstartade med ett jätteläge redan efter några sekunder och sedan 1-0 efter ytterligare några genom Henrik Rommel. Den kedjan hade Enköping svårt med stora delar av matchen, speciellt Finn-Olssons speed grävde djupa sår i Enköpingsförsvaret. Det i kombination med Rommels fina instick in i mitten av banan var framgångsrika, tyvärr för Segeltorps del så var inte förvaltandet av lägena som uppstod efter det av samma klass.

I Segeltorps mål så stod allsvenska lånet Claes Endre, och han såg ärligt talat rätt rostig ut. Han släppte 1-1 på skott från dålig vinkel (Tonias Smids) och såg ut att ha dålig returkontroll många gånger. I denna match överglänstes han faktiskt av Markus Ekholm Rosén i Enköpingskassen, som i och för sig hade betydligt mer att göra. Han radade upp fina parader, och utöver Rommels 2-1-mål i powerplay så stängde han igen helt, trots att han ställdes inför en hel del svåra uppgifter.

När sedan Segeltorp fick chansen i powerplay en bit in i den tredje perioden så hade man läge att skaffa sig ett än större övertag än de 2-1 de hade. Men då bjuder Elias Lustig på säsongens största indian och lägger en myra in i mitten av isen i egen zon rätt till Tobias Smids som utnyttjar friläget på bästa sätt och det var kvitterat. Enköping matchade laget hänsynslöst i den tredje perioden och lyfte väl upp spelet lite, även om det var ”Torpet” som fortsatt skapade de hetaste lägena. Men ”MER” fortsatte storspela i Enköpingskassen och när Johannes Hellsten krutar från blå så hittar han också luckan bakom en skymd Endre och Enköping var överraskande i ledning med bara drygt tre minuter kvar, och fyran kommer sedan också i tom kasse.

Ett grymt slut för Segeltorp som gjorde en bra insats. För Enköpings del var det en gratistrea som i alla fall ger dom lite häng på allettanplatsen. Men ska dom utmana i fortsättningen så måste de steppa upp spelet ett par snäpp till.

Lämna ett svar