Lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser – del 7

I en serie artiklar så tänkte jag lista lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser så här långt. I varje artikel så presenterar jag ett lag från vardera serie, norra-östra-södra-västra, så det kommer med andra ord bli 10 delar. Vad menar jag då med stjärnor, utropstecken och besvikelser? Stjärnor är den i laget som ska sticka ut positivt och också gör det. Utropstecken är någon som överraskat positivt, som överpresterat och lyft sig till en oväntad nivå. Besvikelsen är den spelare som det finns mer att få ut av, en spelare som inte visat upp det man kan förvänta sig.

Mariestad

Lagets stjärna: Jesper Lindén, f

Jesper Lindén är så nära en komplett spelare du kan komma på hockeyettannivå. Han läser spelet bra, jobbar stenhårt, täcker gärna skott, gillar att spela fysiskt, är urstark, driver alltid på kassen, teknisk och stark på puck och dessutom utrustad med ett riktigt bra skott. Hans enda lilla akkilleshäl har varit skridskoåkningen. Men då han utvecklat den till denna säsong så har han denna säsong varit Mariestads överlägset bästa spelare. Han har redan gjort flest mål (10) i laget och leder den interna poängligan dessutom.

Foto: Anna Engström, Mariestad Bois

Lagets utropstecken: Simon Niska, c

18-årige Simon Niska kom till Bois från Karlskoga med tanke på att spela i lagets J20-lag. Men när Bois var korta på backar så fick han prova på a-lagsspel direkt, och som han gjort det! Har en enorm speed och kombinerar det med bra blick och läser dessutom spelet bra. Han spelar numer center i andrakedjan och får dessutom speltid i powerplay. Inte illa gjort av en 18-åring!

Lagets besvikelse: Erik Olsson, f

Erik Olsson är egentligen en spetsspelare i ettan med sin kraft, fart och arbetsmoral. Denna säsong ser egentligen inte mycket annorlunda ut med ett undantag: Han får inte in pucken. Han har säkert haft närmare tio frilägen/halvfrilägen utan att hitta rätt. Ett enda assist har det blivit och det är en besvikelse.

Troja

Lagets stjärna: Dennis Fröland, b

Dennis Fröland var en ledande back för Troja i allsvenskan men valde ändå att stanna kvar efter degraderingen, trots att han måste haft mängder med anbud från allsvenska klubbar. Den spelskicklige och rörlige backen har fortsatt imponera också i hockeyettan. Som back leder han den interna poängligan och framför allt inledningsvis var han oerhört viktig för laget.

Lagets utropstecken: Emil Ekholm, f

Att ta klivet från tvåan till ettan är inte alltid helt enkelt, men för Emil Ekholm har det gått hur bra som helst. Har varit en ledande spelare i laget med sin fart, kraft och spelsinne, i början av seriespelet drog han mer eller mindre på egen hand Trojas offensiv. Har också gjort flest mål (5) av samtliga i laget.

Lagets besvikelse: Jonathan Wikström, f

Jonathan Wikström anslöt till Troja från HV71 inför säsongen. 21-åringen anses vara en stor talang och gjorde 18 SHL-matcher redan för två säsonger sedan och var också med i JVM. Det var med andra ord med höga förväntningar som Jonathan kom till Troja, men än så länge har han svårt att leva upp till dom. Endast en poäng har det blivit och även spelmässigt har det saknats en del.

Nyköping

Lagets stjärna: Daniel Fahlström, mv

Daniel Fahlström har varit en målvakt av hög ettanklass i många år, men frågan är om han varit bättre? Han har varit näst intill omutlig på slutet med en räddningsprocent på höga 93,9%, och han har gett laget möjlighet att vinna varje match. Och det har gett en lite överraskande allettanplats så här långt.

Lagets utropstecken: Elias Jacobs, f

Han kom till Nyköping inför förra säsongen med rätt höga förväntningar på sig efter en bra säsong i Malung. Den första säsongen i Nyköpingströjan var också helt ok, men ingenting i jämförelse med denna. Den långe och puckstarke Jakobs har framför allt fått målskyttet att lossna, nio mål har det redan blivit på nio spelade matcher, bara fyra mindre än vad han gjorde på hela förra säsongen.

Lagets besvikelse: Tyler Jeanson, c

Tyler Jeanson har en diger meritlista med spel i den riktigt starka NCAA-ligan och senaste säsongen spelade han i vad som kan kallas den amerikanske tredjeligan, proffsligan ECHL. Då har man rätt att både ha höga förväntningar och krav på sig. Men det har Tyler inte riktigt levt upp till, bara tre poäng på elva matcher är långt ifrån godkänt, och han har heller inte varit dominant i spelet på det sätt som han borde vara.

Vännäs

Lagets stjärna: Norbert Hari, f

Norbert Hari är det närmaste en stjärna som Vännäs kommer. 27-åringen har spelat med i det ungerska landslaget och har gjort en hel del poäng i Erste Liga som är en helt ok liga. Förra säsongen gjorde han ungefär lika mycket poäng som exallsvenska Kevin Elgestål gjorde. Han har också levererat helt med ok i säsongsupptakten med Vännäs, sju stycken.

Lagets utropstecken: Filiph Åström, c/f

Filiph Åström gjorde sin första seniorsäsong i Vännäs förra säsongen och gjorde då på sina 35 seriematcher 13 poäng. Att då redan ha gjort sju på nio matcher är grymt, och värt att uppmärksamma. Filiph leder hela lagets interna poängliga före Norbert Hari.

Lagets besvikelse: Kory Silveiro, f

Det finns ligor av olika klass i Kanada. En liga heter GMHL, och det var i den ligan som Kory Silveiro noterades för otroliga 145 poäng på 36 matcher. Det inger ändå en hel del respekt, och plockar man in en transatlant så kommer det också en hel del förväntningar logiskt nog på sig dessutom. Men på sina fem matcher med Vännäs så har Kory inte gjort en enda poäng och notertas för minus 3 i plusminus.

Lämna ett svar