Felaktig Bodenseger?!

Under uppehållet så är det ändå några lag som lyckats snika in en match då och då, idag var det Teg som lyckats få till ett möte med Boden. Då hockeyabstinensen var stor och nyfikenheten på var de båda lagen sammalunda så passade det utmärkt att tillbringa tisdagskvällen framför denna match. En match som till slut Boden kunde vinna med 2-1 efter sudden, men gick det verkligen rätt till?

I två perioder var detta verkligen inte mycket att skriva hem om. Knappt en närkamp, knappt något ordnat anfallsspel och målchanserna var varken många eller heta. Att Teg ändå ledde med 1-0 berodde på att de utnyttjade sin vassaste, en spelvändning två mot en som en Bodenspelare sedan snällt hjälpte till att styra in när han skulle bryta passningen.

I den sista perioden så fick Teg också ett gyllene läge att ta ett än fastare grepp om matchen, men spelet 5 mot 3 var alldeles för långsamt och fantasifattigt för att vålla Boden några svårigheter. När Boden sedan också rett ut det numerära underläget så blev Teg allt mer passiva. I de första två perioderna så hade man fått stopp på farten i Bodens anfallsspel tidigt med hög press och genom att styra ut Boden på kanterna. Nu lät man Boden hämta fart genom hela egna zonen och kunde sedan skölja över Teg mer och mer. Det var också så 1-1 föll. Eller var det ens mål? Linus Hedman kommer med fart på kanten, trampar in mot sin back och skjuter… I ribban? I innerribban? Domaren Joacim Lövgren dömer i alla fall till vilda Tegproster mål. Jag är också skeptisk. Inte för att jag ser var pucken går, men för att jag ser var pucken tar vägen efter. Den åker alltså med några decimeters avstånd parallellt med förlängda mållinjen. I min värld så skulle den inte kunna göra det, för tar den i innerribban så måste pucken studsa ut längre ut för att inte fastna i bortre burgaveln. Vad tycker ni?

Klipp från hockeyettan play.

Rättvis var dock kvitteringen, och Boden hade bud att avgöra flera gånger om också under ordinarie tid då man naglade fast Teg i egen zon. Men matchen gick till sudden där Teg klarade av ett boxplay innan Viktor Sandberg kunde ta hand om en retur och lyfta över en chanslös Oliver Tornerefelt.

Sammantaget som sagt var en rättvis seger för Boden, men de kanske inte imponerade på det sätt jag trott. Jag saknade lite rakhet, lite fart, lite tryck på kassen.

I Teg så saknade jag den kreativitet jag förknippar dom med. De spelade ett utmärkt försvarsspel i två perioder, men den där förtjusande lekfullheten de kan visa upp ibland saknades. Nu var det egentligen bara en speedig Ludwig Wistén som oroade ett stabilt Boden.