Lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser – del 4

I en serie artiklar så tänkte jag lista lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser så här långt. I varje artikel så presenterar jag ett lag från vardera serie, norra-östra-södra-västra, så det kommer med andra ord bli 10 delar. Vad menar jag då med stjärnor, utropstecken och besvikelser? Stjärnor är den i laget som ska sticka ut positivt och också gör det. Utropstecken är någon som överraskat positivt, som överpresterat och lyft sig till en oväntad nivå. Besvikelsen är den spelare som det finns mer att få ut av, en spelare som inte visat upp det man kan förvänta sig.

Hudiksvall

Lagets stjärna: Henrik Olsén, c/f

Henrik Olsén är en av ettans allra vassaste spelare och har varit det några år nu. En riktig tung center som är otroligt stark på puck och med bra spelsinne. I år levererar han som vanligt en massa poäng, 15 stycken på 10 matcher och leder lagets tongivande förstakedja.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lagets utropstecken: Samuel Eriksson, c/f

Leder den interna poängligan gör dock inte Henrik Olsén, utan det gör istället Samuel Eriksson. Samuel som bara går från klarhet till klarhet och ståtar nu med 18 poäng på 10 matcher, och bevisar att han verkligen är the real deal och inte bara en spelare som levererar i småklubbar.

Lagets besvikelse: Andreas Bosson, mv

Hudiksvall har gått betydligt knackligare än vad många förväntade sig inför säsongen och framför allt har man släppt in många fler mål än förväntat. Och lagets sista utpost, Andreas Bosson, som stått allt så här långt i stort sett, har inte alls visat upp samma trygga och självsäkra spel som tidigare säsonger. 89,5 i räddningsprocent i ett topplag är väldigt lågt.

Krif

Lagets stjärna: Noa Lindqvist Muci, c

Laget må ha underpresterat, men det kan man inte säga om Noa Lindqvist Muci. Den normalt så pudelkloke tvåvägscentern är normalt ingen större poängspruta, men med sina åtta poäng på 11 matcher så delar han poängligaledningen med Martin Pärna. Och det samtidigt som han sköter jobbet över hela isen med den äran.

Lagets utropstecken: Hugo Lindman Gustavsson, b

Hugo vem?! Ja jag ska erkänna att jag hade noll koll på den 21-årige Hugo Lindman Pettersson inför säsongen. Han har heller inga större meriter att falla tillbaka på från juniortiden. Men när han nu tagit steget upp på seniornivå på allvar så har han verkligen visat framfötterna! Med sex poäng på elva matcher så leder han den interna poängligan för backar och han är dessutom en av blott två spelare med plus (+2) i plusminusstatistiken, den andre är veteranen Sebastian Magnusson (också +2).

Lagets besvikelse: Lucas Jidenius, f

Jag har följt Lucas noga sedan hans tid i Mariestad och vet vilken vass och framför allt skridskostark forward han är och vilken hög kapacitet han besitter. Därför är det med stor förvåning jag konstaterar att han ännu inte varit delaktig i ett enda mål så här långt på säsongen. Och inte nog med det, den normalt så uppoffrande försvarsarbetande forwarden har varit inne på sex mål mer bakåt än framåt. Nej detta är långt ifrån godkänt.

Köping

Lagets stjärna: Markus Viitanen, c/f

Den lille, snabbe och väldigt spelskicklige centern Markus Viitanen har varit Köping trogen i sex år nu. Och som alltid är han med i toppen av den interna poängligan.

Lagets utropstecken: Isak Wallén, b

Isak Wallén är en stor (i dubbel bemärkelse) överraskning i Köpings backuppsättning. Med sina 190 centimeter så är han ändå hyfsat rörlig och har ett bra spelsinne, och trots att han inte visat speciellt mycket i junioråldern har han verkligen visat framfötterna sin första säsong som senior. Med sex poäng på elva matcher så leder han interna poängligan för backar och han borde vara intressant för betydligt större klubbar till nästa säsong. Speciellt som han har lagets bästa plusminus.

Lagets besvikelse: Jonas Eneroth, mv

Jonas Eneroth har varit en av västra ettans allra bästa målvakter i flera år. Men till denna säsong så har han inte lyckats leva upp till det epitetet. Med en räddningsprocent på låga 86,8% så har han inte lyckats rädda lika många poäng till laget som han brukar göra.

Vallentuna

Lagets stjärna: Gustav Jansson, f

Gustav Jansson återvände till Vallentuna inför denna säsong efter en ett par mindre lyckade säsonger i Vimmerby. Och väl tillbaka i den östra ettan så är han nu tillbaka till de fina poängskördarna han hade innan han lämnade.

Lagets utropstecken: Hugo Haas, mv

Förra säsongen inledde tjeckiske målvakten Hugo Haas i amerkianska Fargo Force i USHL, men han lämnade tidigt för Vallentuna. Där visade han snabbt att han var en bra målvakt och fick stort förtroende. Men till denna säsong så har han tagit ett stort steg framåt ytterligare och har vunnit flera matcher åt Vallentuna, speciellt under inledningen av seriespelet. Med en räddningsprocent på 93,3 så har han i princip samma räddninsgprocent som stormålvakten Linus Ryttar. Och då spelar han ändå i ett mittenlag medan Ryttar står i överlägsna serieledarna Väsby.

Lagets besvikelse: Matt Gould, f

Plockar man in en transatlant i laget så förväntar man sig spets. Och Matt Gould kommer från en bra säsong i finska Suomisarja (finska div 1) där han snittade över en poäng per match. Men så här långt denna säsong så är det enda som syns i statistiken för amerikanen en väldig massa utvisningsminuter.

Lämna ett svar