Lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser – del 3

I en serie artiklar så tänkte jag lista lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser så här långt. I varje artikel så presenterar jag ett lag från vardera serie, norra-östra-södra-västra, så det kommer med andra ord bli 10 delar. Vad menar jag då med stjärnor, utropstecken och besvikelser? Stjärnor är den i laget som ska sticka ut positivt och också gör det. Utropstecken är någon som överraskat positivt, som överpresterat och lyft sig till en oväntad nivå. Besvikelsen är den spelare som det finns mer att få ut av, en spelare som inte visat upp det man kan förvänta sig.

Forshaga

Lagets stjärna: Filip Nordström, c

24-årige Filip Nordström har varit runt en del i olika klubbar (Lindlöven, Karlskrona och Kalmar), men valde att återvända till moderklubben för att få tryggheten och en större roll. En större roll har han verkligen fått också, det är mycket kring honom anfallsspelet i Forshaga kretsar och så har han också noterats för fina 12 poäng på 11 matcher, bra mycket fler poäng än han brukar ha i snitt. Betyder mycket för laget med sin rutin och sitt kloka centerspel.

Lagets utropstecken: Alexander Pettersson, f

Alexander Pettersson har aldrig varit en poängspelare, mer en brunkare som varit väldigt jobbig att möta för motståndarna. Men nu är han än mer jobbig, för han har behållit sin fysiska spelstil men till det har han lite överraskande adderat en poängproduktion som inte skäms för sig. 10 poäng på 11 matcher är ett riktigt bra och överraskande starkt facit.

Lagets besvikelse: Linus Johnsson, f

När Forshaga inför säsongen tappade i stort sett hela sitt offensiva garnityr så öppnade det gatan vidöppen för andra att få en större roll. En roll som jag förväntade mig att Linus Johnsson tacksamt skulle ta emot. Han har ändå fina meriter med åtta SHL-matcher och som kapten för Färjestads J20-lag, men han har inte alls byxat uppgiften att kliva fram när plats fanns. En ynka poäng har det blivit och -6 i plusminus-statistiken kan ingen vara nöjd med.

Halmstad

Lagets stjärna: Jacob Crespin, mv

Jacob Crispin, eller ”Creepy” som han kallas, har Halmstad som sin moderklubb och har fått en allt större roll i laget. Nu väljer jag att utse honom till lagets stjärna före en storspelare som Robin Dahse för att han i mina ögon är viktigare för laget. Han har räddat många poäng till laget denna säsong med sitt lysande målvaktsspel och är den enskilt största anledningen till att laget just nu överraskande har en allettanplats.

Lagets utropstecken: Gabriel Säll, f

Klivet från juniorspel till seniorspel kan vara rätt stort att ta, hur bra du än var på juniornivå, se bara på Jacob Sundin som lämnade Vimmerby för Piteå efter 14 poänglösa matcher trots 52 poäng som junior. Men för Gabriel Säll verkar steget ha gått helt sömlöst, för faktum är att så här långt så har han högre poängsnitt i ettan än i juniorerna och han leder till och med lagets interna poängliga med 11 poäng på 10 matcher. Snacka om utropstecken!

Lagets besvikelse: Viktor Bernhardtz, f

Det är med Säll som referenspunkt som jag väljer att utse Viktor Bernhardtz till besvikelsen. För mina förväntningar på Bernhardtz var högre, han hade ändå en klart starkare säsong i juniorerna i ryggen och han gjorde dessutom 12 matcher med Växjös a-lag. Men fem poäng på 11 matcher är klart svagare och han har också ett klart sämre plus/minus (-3, sämst i laget).

Kalix

Lagets stjärna: Christoffer Björk, c

Hjärnan i hela ettans poängstarkaste enhet har varit grym så här långt. Han leder just nu hela ettans poängliga med 24 poäng och snittar därmed 2,18 poäng per match. Adderar man dessutom att han ligger etta i hela ettans +/–liga med +15 så kan han inte vara annat än lagets stjärna.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lagets utropstecken: Emil Lindblom, f

Kedjekompisen till Christoffer ligger inte långt efter men ändå ett litet snäpp bakom. Men att han är ett stort utropstecken råder det inget tvivel om. För visserligen gjorde han nästan en poäng per match redan förra säsongen, men hittills i år har han dubblat den siffran! Han är med andra ord ett stort utropstecken och även han har bra +/-, +12.

Lagets besvikelse: Andreas Rådberg, b

Förra säsongen var Andreas Rådberg en av J20 Nationells mest poängstarka backar och med ett fint plusminus. Men så här långt så har han inte alls omvandlat det till leverans på seniornivå, med en enda poäng och -7 i plusminus, överlägset svagast i truppen.

Segeltorp

Lagets stjärna: Henrik Rommel, f

Att ettanstjärnan valde att gå till strykgänget Segeltorp inför denna säsongen överraskade många, även undertecknad. Men givetvis är det han som går i bräschen för laget, och han leder den interna poängligan och får spela så mycket han vill. Betyder massor för laget som ledare.

Lagets utropstecken: Robin Carneholm, f

Unge Robin Carneholm spåddes en fin framtid men har dels haft skadebekymmer, dels haft det svårt att få det att lyfta riktigt ändå. Men i år så har han fått det att lossna äntligen och med sju poäng på elva matcher ligger han tvåa i den interna poängligan.

Lagets besvikelse: Niklas Sandberg Örnmarker, c/f

Jag såg en stor talang i Niklas Sandberg Örnmarker under hans tid i Malung, där han snittade runt 0,67 poäng per match. Han hade då också en fin juniortid i Mora bakom sig och jag såg en fin framtid för den tuffe men spelskicklige ynglingen. Testade förra säsongen på spel i Nordirland utan att göra bort sig och jag hade rätt höga förväntningar på honom när han nu återvände till Sverige. Men i Segeltorp har han inte alls fått till det, två assist så här långt är inte godkänt.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar