Intervju: Krifs sportgrupp om kicken av Emil Ivansson

Idag så fick Krifs tränare Emil Ivansson sparken. I en intervju med kmhockey,se så berättar nu Uffe Pettersson från Krifs sportgrupp bakgrunden till beslutet och han ger också lite info om den profilbild de söker som ersättare till Emil.

Vad fick er att kicka Emil Ivansson?

– Det är inget lätt beslut, Emil har gjort ett fantastiskt jobb i Krif hockey. Han har varit oerhört ambitiös och har lagt ner ett jävulskt jobb kring a-lag och som sportchef och i föreningen överhuvudtaget. Men poängen i tabellen måste komma och där kom vi till ett läge där vi måste göra något. Vi ligger sist och det är för dåligt helt enkelt och därför kom vi fram till att entlediga honom och vi önskar honom stort lycka till i framtiden.

Hur länge har det varit på tapeten?

– Det är klart att vi har under säsongen inte fått poängen med oss, men vi har ändå fått bra energiboostar med poäng mot Troja och Karlskrona och vi vände och vann borta mot Vimmerby. Så vi har inte haft några direkta svackor men vi har inte heller haft något riktigt flow. Så egentligen gick det rätt snabbt, vi funderade på det efter Halmstadsmatchen för en vecka sedan och sedan åkte vi på 0-8 mot Karlskrona och då togs beslutet att nu går det inte längre. Så det var ingen lång process alls egentligen. Det är halva serien som gått bara, så det var klart att han skulle få en ordentlig chans, men när vi sedan började prata så kände vi att nu måste vi agera.

Vad är det som saknats?

– Det har varit svårt att sätta fingret på, det har varit ojämna prestationer. Vi har haft en hög högstanivå och en väldigt låg lägstanivå. Vi har haft svårigheter att skapa några långa anfall, svårt att komma in på mål och skapa målchanser. Egentligen så forwardsmässigt så känner vi att vi har ett väldigt bra lag, så inför säsongen kändes vi nästan framtunga, men det är produktionen framåt som brustit helt enkelt.

Har det framkommit kritik från spelarhåll?

– Det har det inte alla gjort, gruppen har varit väldigt bra och hade fullt förtroende för Emil och de har jobbat tillsammans. Vi har en bra organisation med fystränare och en bra ledargrupp som dragit åt samma håll, det har inte framkommit någon kritik utan det är bara resultaten som avgjort, det är uteblivna resultat enbart och inget annat.

Nu ska ni leta ersättare, har ni någon sorts kravbild på den ni letar efter?

– Vi känner att vi söker en tränare som varit med ett tag och har rutin från nivån. En tydlig ledare som är och rak i sitt ledarskap. En hög kravställare med en tydlig idé om hur spelet ska spelas och som kan peka med hela handen om det behövs och leda killarna åt rätt håll. För det är klart att alla är besvikna, ledare och spelare, det är klart att alla funderar över varför vi inte presterar och då behöver vi ha in en tydlig ledare som varit med om såna här situationer tidigare.

Har ni namn som är aktuella?

– Ja det har vi.

När räknar ni med att kunna presentera en ny tränare?

– Vi väntar besked när som helst nu under tidiga kvällen, så i den bästa av världar så har vi en tränare klar under morgondagen. Och löser det sig inte då så har vi andra namn också. Det kommer lägligt att vi inte spelar förrän söndag, så en ny tränare kan komma in och göra några träningar och lära känna laget. Sedan har vi kvar assisterande tränaren Marcus Jörgensen också.

Kommer vi kunna förvänta oss samma spelsystem som tidigare eller blir det nytänk?

– Där lägger inte vi oss i så mycket, utan det ska finnas en tydlig idé som spelarna får utföra, det viktigaste är att vi vinner matcher, hur det ser ut är inte så viktig.

Innebär detta att ni ändrar målbild, jag vet att ni siktade på allettan inför säsongen?

– Man måste vara realistisk samtidigt. Man kan inte ta hit en ny tränare och säga vi ska till allettan när vi ligger sist, utan givetvis är det vårserien som gäller och väl där så kan allt hända.

Ja det går ju att gå bakvägen till kvalserien, likt Halmstad förra säsongen….

– Det är det som är tjusningen med hockeyn och systemet som det ser ut, att allt kan hända.

Lämna ett svar