Lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser – del 2

I en serie artiklar så tänkte jag lista lagens stjärnor, utropstecken och besvikelser så här långt. I varje artikel så presenterar jag ett lag från vardera serie, norra-östra-södra-västra, så det kommer med andra ord bli 10 delar. Vad menar jag då med stjärnor, utropstecken och besvikelser? Stjärnor är den i laget som ska sticka ut positivt och också gör det. Utropstecken är någon som överraskat positivt, som överpresterat och lyft sig till en oväntad nivå. Besvikelsen är den spelare som det finns mer att få ut av, en spelare som inte visat upp det man kan förvänta sig.

Borlänge

Lagets stjärna: Emil Lind, f

Som en av få etablerade spelare som ändå valde att stanna så är faktiskt 23-årige Emil Lind näst äldst i laget. Det innebär givetvis ett större ansvar och det har han också tagit. Han leder lagets interna poängliga med 11 poäng på 11 matcher och matchas hårt, även i powerplay och boxplay. Han har också klart ökat sitt poängsnitt vilket har varit ett krav för att laget ska kunna hänga med så bra som man ändå gjort, trots det väldigt unga laget.

Lagets utropstecken: Charles Eklund, f

Att 20-årige Charles Eklund var en stor talang visste vi redan inför säsongen, han har ju också hunnit göra en säsong i allsvenskan med Mora. Men att det skulle lossna poängmässigt som det gjort var en stor positiv överraskning. Den skridskostarke ynglingen har med sin avighet och sitt starka skott varit ett ständigt hot mot motståndarförsvaren. 11 poäng har det blivit redan och frågan är om vi inte står inför ett stort genombrott.

Lagets besvikelse: Oliver Norgren, mv

Jag påstår inte att Oliver Norgren gjort det dåligt så här långt, men jag måste säga att jag hade högre förväntningar på honom. Med en räddningsprocent rätt långt under 90, (89,3), och framför allt med bara en enda seger under bältet så har han inte varit den matchvinnarmålvakt jag vet att han kan vara. Det finns mer att få ut av den unge målvakten!

Foto: Oliver Åström, Kalix

Sundsvall

Lagets stjärna: Marcus Sirén, c/f

Efter två säsonger i storlaget Hudiksvall så bytte Marcus Sirén till Sundsvall. Där har den tidigare så hjärnskakningsdrabbade forwarden fått en betydligt större roll och det har han också förvaltat på bästa sätt. Med sina 14 poäng så har han varit starkt bidragande orsak till att laget nu är den norra ettans största överraskning.

Lagets utropstecken: Gustav Marnetoft, c/f

Gustav Marnetoft är en riktig powerforward som varit ett stort utropstecken för Sundsvall så här långt. Kan på egen hand skapa stor oreda i motståndarförsvaren och är också lagets skyttekung och den med bäst +/-.

Lagets besvikelse: Mathias Wikudd, f

Jag ska erkänna att man inte kan förvänta sig mer av Mathias Wikudd vad gäller poäng, han har verkligen tagit steg till denna säsong. Anledningen till att han ändå hamnar som lagets besvikelse är två: För det första är det svårt att hitta en spelare i Sundsvall man kan kräva mer av. De har verkligen fått hela laget att prestera och det är också därför de gått så bra. Den andra orsaken är att man visst kan vara besviken på Mathias, och då vad gäller hans minst sagt vårdslösa tackling mot Kiruna AIF. Det var en av de fulare tacklingar jag sett på en hockeyrink och något som absolut inte hör hemma där.

Mörrum

Lagets stjärna: Marcus Paulsson, f

Marcus Paulssons betydelse för Mörrum går inte nog att understryka. Laget inledde seriespelet bra men sedan skadade sig Marcus och med en gång så började laget förlora. Lagets ledare och dessutom en stor poänggörare med högst poängsnitt i laget och bäst +/- av samtliga.

Lagets utropstecken: Tvillingarna Tom Fridén, f/c och Martin Fridén, f

Här ska jag göra ett undantag och inte utnämna en utan två spelare. Tvillingarna Fredén har nämligen båda varit stora utropstecken och de spelar också i samma kedja tillsammans med Johan Henrion. Just dessa tre leder lagets interna poängliga och har varit helt avgörande för den positiva överraskning som Mörrum ändå har varit.

Lagets besvikelse: Khalid Ibrahim, f

Det är hårt att sätta Khalid Ibrahim som en besvikelse, för det är en spelare som alltid gör sitt yttersta på isen. Men Khalid ska inte bara vara en hårt jobbande spelare, han ska dessutom vara en ledare offensivt som producerar poäng. Och vad gäller det har han ännu inte visat upp det man kan förvänta sig av honom. Med blott tre poäng så är han en bra bit från den interna poängligatoppen, vilket är ovanligt för Khalid.

Huddinge

Lagets stjärna: Joakim Hälleström, f

Laget må ha gått minst sagt uselt, framför allt har man haft det svårt att lossna offensivt, men man kan inte klaga på Joakim Hälleströms poängfacit. Med 11 poäng på 11 matcher så leder han den interna poängligan och han har dessutom gjort flest mål av samtliga i laget (5 st).

Lagets utropstecken: Emil Hedström, b

Unge backen Emil Hedström hade en undanskymd roll i förra säsongens upplaga av Huddinge. Till denna så har han fått lite mer förtroende och det har han verkligen tagit tillvara på. Med fyra poäng på blott 9 matcher så har han redan hunnit halvvägs upp till förra säsongens notering efter 41 matcher och han ligger på en finfin femteplats i interna poängligan.

Lagets besvikelse: Sebastian Frantz, c

Huddinge har haft svårt för att få det att lossna framåt som sagt och en som personifierar det är Sebastian Frantz. Den normalt sett ganska duktiga målskytten har bara gjort ett anda mål så här långt, och det är en bra bit under vad han normalt presterar.

Lämna ett svar