Då har västlagen plockat sina poäng

Efter sju omgångar så lade jag upp en tabell som visade när lagen plockat sina poäng. Nu när det har spelats ytterligare några omgångar och det är ett uppehåll så passar det väl bra att göra en ny, uppdaterad, tabell. Så här ser det ut för lagen i den väsra ettan.

Så många poäng har lagen haft omgång för omgång i den västra ettan.
  1. Dalen

Dalen har haft en fin säsong där man bara förlorade två gånger de första nio matcherna och tog full pott i resten. Men på slutet har man förlorat två raka och spelet kanske inte riktigt sett lika starkt ut heller. Man leder dock serien och är stabila nog för att kunna vara trygga över att de ska fixa en allettanplats.

2. Skövde

Skövde har åtta segrar och bara tre förluster så här långt och har varit betydligt starkare denna säsong. Framför allt har man räddats av starka tredjeperioder flera gångar. Det finns inte mycket som talar för att de ska rasa samman och missa allettan.

3. Lindlöven

Lindlöven har fått upp farten ordentligt på slutet. Efter en helt ok inledning med tio poäng på de första sju matcherna, så har man nu steppat upp ordentligt med fyra raka fullpoängare och en formkurva som pekar spikrakt uppåt. Kan man fortsätta spela lika stabilt så blir det äntligen spel i allettan igen för Lindlöven.

4. Mariestad

Efter tre inledande segrar så drabbades Mariestad av en formdipp och förlorade tre av de följande fyra matcherna. Sedan dess har man dock tre segrar de senaste fyra och framför allt de senaste två har man spelat väldigt stabilt. Det gör att Mariestad ser ut att knipa ännu en allettanplats.

5. Tranås

Efter sex omgångar såg Tranås ut att cruisa hem en serieseger då man hade idel övertygande segrar så långt. Men en skada på Pontus Eklöf senare så verkade hela laget få batteritorsk och laget rasade i tabellen efter fyra raka förluster. Men efter en seger i senaste matchen så innehar man ändå en allettanplats, och med ett lägligt uppehåll där man kanske kan få tillbaka några skadade spelare, så är de ändå lite favoriter att knipa den sista allettanplatsen.

6. Surahammar

Inledde svagt med fyra raka förluster, men sedan dess har man fem segrar på de efterföljande sju matcherna och formen, framför allt på hemmaplan, är stark. Nu har man fem matcher på hemmaplan som man säkert kommer prestera starkt i, men man måste också börja prestera på bortaplan för att utmana om en allettanplats på allvar.

7. Linden

Inledde seriespelet ruskigt svagt med fem raka förluster, men de senaste sex matcherna är man faktiskt den västra ettans allra formstarkaste lag, med 13 inspelade poäng. Kan man fortsätta på det spåret så kanske det är dom som får spela allettan till slut ändå? Deras första i så fall.

8. Borlänge

Har ett väldigt ungt lag och det syns också i resultaten, där de blandar toppinsatser med betydligt sämre. Saknar stabiliteten för att till slut kunna utmana om en allettanplats.

9. Forshaga

Med bara en poäng på de fyra första matcherna så är det svårt att vara med i racet. Nu har man spottat upp sig sedan dess, men poängen ramlar in med lite för glest mellanrum för att undvika att hamna på efterkälken.

10. Köping

Vann i premiären men sedan skulle det ta till omgång 11 innan de fick sjunga segersång igen. Har varit med i många matcher man har tappat på slutet. Får ta nya tag efter jul.

Lämna ett svar