Då har lagen i söder plockat sina poäng

Efter sju omgångar så lade jag upp en tabell som visade när lagen plockat sina poäng. Nu när det har spelats ytterligare några omgångar och det är ett uppehåll så passar det väl bra att göra en ny, uppdaterad, tabell. Så här ser det ut för lagen i den södra ettan.

Så många poäng har lagen haft omgång för omgång i den södra ettan.
  1. Karlskrona

Karlskrona inledde säsongen sådär med ”bara” åtta poäng efter fem spelade matcher. Men sedan dess så har det gått desto bättre och med fem segrar (15 poäng) de senaste sex matcherna är man seriens formstarkaste lag. Allettanplatsen känns med tanke på det given.

2. Kalmar

Kalmar har plockat poäng väldigt regelbundet utan så stora dippar eller formtoppar. Om de inte helt plötsligt hamnar i en oväntad och djup svacka så blir det spel i finrummet för Kalmar efter jul.

3. Troja

Inledde serien svagt men sedan fick man allt att falla på plats och tog sex raka segrar innan man överraskande förlorade senaste matchen mot Vimmerby. Kommer som vanligt slåss om topplatserna efter jul.

4. Nybro

Vann sju av de åtta första matcherna och såg så långt ut som en maskin. Men maskinen har hackat ordentligt på slutet med tre raka förluster och ett spel som inte alls ser särskilt effektivt ut. Men nog lär man reda ut en allettanplats till slut ändå.

5. Halmstad

Seriens stora överraskning som ledde serien efter tre raka inledande segrar. Sedan har man inte gått lika spikrakt, men man vinner ändå mer än man förlorar och det känns som att allettanplatsen är deras att förlora snarare än att lagen bakom ska hinna ifatt av egen kraft.

6. Borås

Bilden är tydlig: Det finns ett Borås utan Konstantin Barulin och ett annat efter. För fram till omgång 6, då Barulin inte spelade, tog laget tre poäng. På de fem matcher han spelat har man tagit tolv poäng. Kan man fortsätta med det poängsnittet så är det inte omöjligt att Borås spelar allettan efter jul.

7. Mörrum

En stor och glad överraskning fram till omgång fem då man plockat elva poäng. Men sedan dess har det gått betydligt trögare med fem förluster och en övertidsseger. Visst lever hoppet om en alletta, men det ljuset i tunneln lyser svagare och svagare.

8. Tyringe

Hade en minst sagt trög inledning där man bara lyckades välta jätten Nybro de första sju omgångarna och stod så långt på tre poäng. Men de verkar ha hittat någonting på slutet, för med tre fullpoängare de senaste fyra matcherna så har man fått sig ett ordentligt lyft. Det lär väl inte leda till någon alletta, men nog lovar det gott inför fortsättningsettan!

9. Vimmerby

Vimmerby vann seriepremiären men hade sedan en hemsk svit på nio raka förluster! En hemsk svit för ett lag som förväntades vara med och bråka om en allettanplats och som av tradition är ett topplag. I senaste matchen så skrällde man dock och vann mot formstarka Troja och gjorde en riktigt bra match. Är det vändningen?

10. Krif

Krif fick ändå en bra start på seriespelet med sex poäng de fyra första matcherna, åtta poäng efter sex matcher. Men sedan dess har segrarna uteblivit, blott en poäng har spelats in de senaste fem matcherna. Och framför allt så har spelet havererat, som det ser ut nu kommer det bli svårt att undvika sistaplatsen.

Lämna ett svar