Då har lagen i norr plockat sina poäng

Efter sju omgångar så redovisade jag en tabell över när lagen plockat sina poäng, nu när det gått några omgångar till och dessutom är ett litet uppehåll så tänkte jag att det passar bra att göra en uppdaterad tabell för alla serier. I detta inlägg så redovisar jag hur det ser ut för lagen i norr.

Så många poäng har lagen haft omgång för omgång i den norra ettan.
  1. Boden (11 matcher)

Bodens kurva har med undantag för en svacka i omgång 4 och 5 pekat spikrakt uppåt. Nu är man uppe i sex raka fullpoängare, och visserligen har man en match mer spelad än lagen som jagar, men marginalen neråt är så pass stor att de inte kan ta ifatt ändå. Vem kan stoppa Bodens framfart? Skulle antagligen kunna förlora resten och ändå gå till allettan.

2. Hudikvall (10 matcher)

Hudiksvall har tagit poäng i samtliga matcher men lutningen uppåt varierar lite grann så man tappat lite poäng här och där, speciellt på slutet. Allettanplatsen är dock säkrad.

3. Piteå (10 matcher)

Inledde som ni kan se lysande de första sex matcherna med idel segrar, men de senaste fyra matcherna har innehållit två förluster och tappad serieledning. Men att de går till allettan ser klart ut.

4. Sundsvall (10 matcher)

Sundsvalls kurva pekar också stadigt uppåt. laget har tagit poäng i åtta av tio matcher, Senaste fyra matcherna har gett två trepoängare och två tvåpoängare, med andra ord fyra raka segrar, stabilt! Laget börjar skaffa sig en behaglig marginal ner till sexan nu.

5. Kiruna IF (11 matcher)

Formstarka fram till omgång 5, så långt hade man spelat in elva poäng. Men sedan dess är formen lite sviktande, fyra förluster på sex matcher, och jagande Kalix är nu bara två poäng bakom och allettanplatsen är allvarligt hotad.

6. Kalix (11 matcher)

F-F-V-V-F-V-F-F-V-F-V. (F=förlust, V=vinst) Ja där har ni Kalix insatser så här långt. Det blandas med andra ord friskt mellan vinster och förluster utan någon tydlig trend vad gäller formtoppar och formsvackor. Man blir inte riktigt klok på var Kalix står egentligen, men visst har man slagläge att nå en allettanplats, speciellt med Kiruna IF:s sviktande form i åtanke.

7. Teg (10 matcher)

Teg inledde svagt med tre raka förluster men sedan tog man tre vinster på de följande fyra matcherna och var med i racet igen. Men så kom ett par förluster igen och man tappade på nytt. Segern senast mot Hudiksvall inger dock hopp, kan man hitta en formtopp på slutet så kan man utmana IF och Kalix om femteplatsen.

8. Vännäs (11 matcher)

Efter att ha plockat någon poäng här och där de första sju omgångarna så tändes hoppet för laget efter två raka fullpoängare i omgång 8 och 9. Men efter två raka nollor så ser det ut som man kommer hamna i ingenmansland mellan den absoluta botten och lagen som jagar allettanplatserna.

9. Örnsköldsvik (10 matcher)

Örnsköldsvik hade en liten formtopp och tog full poäng i omgång fem och sju. I övrigt har man kammat noll och ser fast förankrade ut på sin niondeplats.

10. Kiruna AIF (10 matcher)

Elva matcher, elva nollor. Nej detta kunde inte se dystrare ut för AIF.

Lämna ett svar