Blekingederby och sista chansen

Alla lag spelade inte i onsdags, utan några av dem matchar ikväll istället. Bland annat är det ett derby nere i Blekinge och Enköping har något av sista chansen att hänga på allettantåget.

Krif-Karlskrona

Dagens clou är Blekingederbyt mellan Krif och Karlskrona. Krif har ju gått bedrövligt med fyra raka förluster och man ligger just nu näst sist i den södra ettan, på samma poäng som jumbon Vimmerby. På andra sidan står Karlskrona, med möjlighet att gå upp i serieledning om man vinner. Det borde med andra ord bli en promenadseger för gästerna, men ett derby är ett derby och dom lever ofta sina egna liv. En seger skulle betyda massor för hemmalaget, inte bara tre poäng, utan också innebära lite upprättelse och en viktig självförtroendeboost. För Karlskrona så skulle samtidigt serieledning vara en fjäder i hatten inför uppehållet så de lär vara heltaggade de med.

Kalmar-Mörrum

Också Kalmar har chansen att gå upp i serieledning, men då måste man ta tre poäng i denna match samtidigt som KHK tappar poäng i sin match. De lär med andra ord inte sakna motivation, speciellt som formen hackat lite på slutet med två förluster senaste tre matcherna. Mörrum å sin sida lär inte direkt vara omotiverade heller, för vid seger ikväll kan de bara vara tre poäng ifrån en allettanplate, vilket skulle vara en väldigt positiv överraskning om man lyckades bärga. Mörrum vann också senast mot ett formstarkt Borås efter fyra raka förluster, så kanske man är på g igen?

Enköping-Visby

Enköping har två matcher färre spelade än de flesta andra lagen i östra ettan, så trots att de ser rätt långt efter ut på sin åttondeplats, så kan de vid segrar i de två hängmatcherna ändå utmana om en allettanplats. Men då gäller det som sagt var att vinna dom, och då med start ikväll mot Visby. En tuff uppgift då Visby vunnit sju av sina tio spelade matcher och just nu ligger tvåa. Enköping som dessutom haft lite oro i spelartruppen, på kort tid har de tappat Rasmus Hahneheck, Ludvig Wallin och Bailey Conger, och för att ersätta dem så har man nu lånat i Oliver Pentler och Tim Dackell från Almtunas J20. Vad det innebär för lagets slagstyrka är svårt att säga, men risken är att framför allt tappet av Wallin och Conger kommer bli kännbara. Innebär det att man förlorar ikväll så kan det vara sista tåget som gick.

Lämna ett svar