Viktiga segrar i streckkampen

Igår så spelades det viktiga streckmatcher i den västra och norra ettan. Det slutade med två favoritsegrar och en lite skräll, och därmed så klarnade streckkamperna lite grann.

Jag var och såg på Mariestad Bois viktiga bortamatch mot Linden, därför blev det inget skrivet igår. Vi åkte tidigt och var hemma sent och den stunden av dagen som var kvar gick åt till att skriva matchreferat till Bois hemsida så bloggen fick ta en paus för första gången på några månader. Men det var det värt, för jag fick se ett riktigt stabilt spelande Mariestad som inte gav Linden en chans egentligen, 4-1-segern till Mariestad var odiskutabel. Jag kommer återkomma om själva resan i ett eget inlägg hade jag tänkt, men nu till matchen.

Linden kom till match med gott självförtroende, de hade fyra raka segrar i ryggen, man hade bland annat besegrat Tranås och i senaste hemmamatchen nollade man Skövde när man vann med 4-0. Det gjorde att man nu hade chansen att gå om Mariestad vid seger och inta en allettanplats. Mariestad kom å sin sida ifrån en derbyförlust som verkligen sved. Det var en match där spelarna körde med huvudet under armen, full fart framåt utan tanke på defensiven. Bois tränare Andreas Appelgren sa efter matchen att spelarna ryckts med av inramningen och spelade med känslorna istället för huvudet. Därför var dagens matchplan tydlig: Defensiven i första rummet! Och där gjorde man en klockren insats, jag kunde räkna till två Lindenmålchanser på hela matchen fram till Lindens 4-1-mål kom i matchens sista sekund. Bois sköljde över Linden fullständigt i en halv period, ledde med 2-0 och stängde sedan ner matchen effektivt med spelvändningar som gav två ytterligare mål. Till och med i de 11 minuter Mariestad spelade boxplay så var det dom som skapade de bästa chanserna.

I och med segern så skaffade sig Mariestad ett fempoängsförsprång på Linden istället för att hamna efter dom, det var med andra ord en riktig sexpoängsmatch som Mariestad kan vara riktigt nöjda med hur de genomförde.

***

Den andra viktiga matchen vad gäller streckkampen stod mellan serieettan Dalen mot serietrean Lindlöven. Lindlöven som inför matchen bara låg tre poäng före sexan Surahammar hade givetvis mest att spela för, Dalen har bra marginaler ner till streckkampen. Men av det såg man inte mycket i den första perioden, för då var Dalen det klart starkare laget och man ledde också med 1-0 efter att ha vunnit skotten med 16-8. Men det blev en ordentlig scenförändring i den andra, för då sköljde Linden fullständigt över Dalen, vann skotten med hela 17-3 och målen med 2-0. I sista sedan blev det ställningskrig, men det var till slut Lindlöven som kunde dra det längsta strået och knipa tre poäng. Det var viktiga sådana, nu har man skaffat sig ett rätt bra grepp om en allettanplats, lite oväntat även om jag såg dem som första utmanare.

***

I norr så stoppade Kiruna IF blödningen. Laget har ju gått minst sagt knackigt det senaste och storförluster på bortaplan har varit legio. Men igår vann man den mycket viktiga kampen mot Vännäs med 2-1. Men man gjorde det sannerligen inte enkelt. Visst gjorde man en bra förstaperiod, efter vilken man ledde med 2-0, men efter det var det istället hemmalaget som dominerade fullständigt. Man vann skotten i de två sista perioderna med hela 45-18, i sista perioden avlossade Vännäs 27 skott! Men utdelning fick man inte förrän med 1,12 kvar och något mer mål blev det inte. Stor matchvinnare var givetvis Kiruna IF-målvakten Filip Eriksson som landade på hela 98,25 i räddningsprocent, så hög räddningsprocent är ovanligt att få när man ändå släpper in mål.

Detta var en oerhört viktig seger för IF, nu är men verkligen med i kampen om en allettanplats, trots att spelet kanske går lite kryckigt.

Lämna ett svar