Fult, viktigt och tungt

Jag hade tyvärr viktigare saker än hockey att ta hand om ikväll (närstående som mår dåligt), vilket gjorde att jag inte såg någon av de fem heta drabbningarna som spelades ikväll. Men nog kan jag ha lite åsikter och tankar ändå, speciellt efter att ha läst in mig lite på vad som utspelades.

I norr så vann Boden med klara 7-4 mot Kalix. En match där tvillingarna Wahlgren och Pontus Johansson ledde laget till seger, de gjorde nämligen två mål var. Det var också Boden som var det starkare laget, speciellt i den första perioden, men Kalix tränare var väldigt nöjda med speciellt den tredje perioden, då laget hade bra press även om man inte fick utdelning. Segern var dock odiskutabel, och Boden gick i alla fall tillfälligt upp i serieledning. Den stora snackisen i matchen var dock Bodens nya svarta matchdräkter. Det som dominerade dräkten var dock inte den svarta färgen, utan sponsorn Hives logga, som tog upp i stort sett hela framsidan, och den loggan var kanske inte den snyggaste och smälte inte speciellt väl in i bakgrunden. Bodens egen logga hade krympt väldigt och blivit förpassad till en undanskymd plats på ärmen. Inte ens de egna fansen hade så vackra ord att uttrycka om det nya matchstället.

Visby avfärdade Hanviken överraskande enkelt. Laget tog en 3-0-ledning redan i den första perioden och sedan jagade Hanviken frenetiskt resten av matchen, dock utan att komma närmare än 3-1. 4-1 föll sedan i tom kasse. Därmed så har Visby mer eller mindre säkrat en allettanplats, medan Hanvikens allettanplats känns mer sårbar.

Det var två toppmöten i södra ettan idag. Den som lockade mest intresse var mötet mellan Karlskrona och Nybro. Nybro hade laddat upp med stort bortafölje då tre busslaster Nybrofans slöt och och bjöd på en härlig inramning. I alla fall inledningsvis, men sedan Todd Winder gett hemmalaget en 2-0-ledning, efter ett ovanligt Robin Johansson-misstag. så tystnade många och Karlskronafansen kunde göra sig hörda mer. Nybro spelade på tok för defensivt i två perioder och Karlskrona tackade för det och kunde styra och ställa rätt bra och ledde också rättvist. I den tredje perioden släppte dock Nybro loss lite och de fick också en 2-1-reducering då Jonas Nyman gjorde sitt första mål i Nybrodressen. Men något mer mål blev det inte och därmed så tappade Nybro serieledningen medan Karlskronas grepp om allettanplatsen känns bergsäkert.

Ny serieledare istället för Nybro är Troja. Detta efter att de fortsatt hålla sitt fina snitt med endast ett insläppt mål per match. Då spelade det mindre roll att man bara mäktade med två själva, för 2-1 är också ett segerresultat. Det var en jämn och spännande match där Trojas tyngd och starka defensiv blev matchavgörande. Kalmar bjöd ändå upp till en bra match, och Trojas tränare menade efter matchen att Kalmar var det bästa laget de mött i serien, med ett snabbt och bra passningsspel.

Det var Mörrum som tog hem den viktiga matchen mot Borås, en match som gällde vilket lag som skulle bli främsta utmanare till Halmstad om den sista allettanplatsen. Därmed så spräckte hemmalaget två sviter: Del sin egen fyra matcher långa förlustsvit, dels Borås svit med tre raka segrar. Nu har Mörrum bara tre poäng upp till Halmstad (som dock har en match mindre spelad), medan Borås har fyra.

Lämna ett svar