Dagens viktigaste matcher

Tio matcher står på dagens agenda, men vilka är egentligen de viktigaste, de där mest står på spel? Här är de som jag tycker sticker ut!

Wings-Huddinge

Två lag som gärna vill spela en allettan men just nu inte är där. Wings har efter en lysande säsongsinledning med fyra raka segrar tappat allt och har nu fyra raka förluster. Igår blev man dessutom av med en av spelarna, Sebastian Linder väljer att fortsätta säsongen i Strömsbro. Det är med andra ord lite krisstämpel på Wings. Men det är ändå ingenting mot den krisstämpel som lyser illrött i samband med dagens motståndare, Huddinge. Huddinge, som alltid varit ett topplag i den östra ettan, ligger just nu sist, trots ett bra lag på papperet. Nu har de båda krislagen en sista chans att blanda sig i allettanstriden, förloraren är mer eller mindre borträknad, men vinnaren kanske får den självförtroendeboost man så väl behöver för att fortsätta klättringen uppåt i tabellen.

Vallentuna-Nyköping

Två lag med helt olika formkurvor. Vallentuna inledde starkt men har rasat, Nyköping inledde svagt men har sedan gått från klarhet till klarhet. Nu möts dom i något som måste kallas en nyckelmatch. Vinner Nyköping så har de skaffat sig ett järngrepp om en allettanplats, medan de om de förlorar på allvar är indraget i streckstriden. Vallentuna å sin sida måste vinna för att inte bli avhängda ordentligt.

Surahammar-Tranås

Streckkamp, sexpoängsmatch, nyckelmatch. Ja denna match skulle man kunna sätta vilket av dessa epitet som helst på och det hade stämt. För femman Tranås har två poäng till godo på sexan Surahammar, och det kan med andra ord bli skifte på den sista allettanplatsen, eller så skaffar sig Tranås ett fempoängsförsprång som känns rätt stabilt och tryggt gentemot Sura. Surahammar är hemmastarka medan Tranås är rätt formsvaga med bara en poäng senaste tre matcherna, vilket ytterligare spär på spänningen.

Borlänge-Skövde

Borlänge är otroligt ojämna denna säsong. De blandar toppmatcher med rena plattmatcher, en kanske logisk följd utav den unga prägel laget har i år. Men de har spelat tillräckligt många bra matcher för att fortfarande vara inblandade i allettankampen. Men ska de fortsatt vara det måste de nog vinna dagens match mot serietvåan Skövde. Ett Skövde som är fyllt av självförtroende efter segern i derbyt, men samtidigt så kan det finnas risk en reaktion efter en sådan match. Orkar man ladda om på nytt? Allettanplatsen har de ändå ett fast grepp om.

Halmstad-Krif

Sista chansen för Kris, förlåt Krif. Med sju poäng upp till allettanplatsen så måste man vinna dagens match mot Halmstad för att inte hamna för långt efter seriefemman. Fyra poäng är ändå inom möjligheterna gräns att hämta in, tio poäng är det definitivt inte. En bortaseger skulle också rädda kvar streckdramatiken i den södra ettan, för vinner Halmstad känns det faktiskt ärligt talat mer eller mindre avgjort. Trist tycker jag, därför håller jag en tumme för Krif idag, trots att jag egentligen bara vill hylla Halmstad för dera fina insats så här långt.

Lämna ett svar