En supporterresa

Vi i Oxarna har anordnat bussresor till olika bortamatcher i många år, igår var det dags för ännu en när vi reste till Eskilstuna för att möta Linden. En resa som många andra, men jag tänkte att det kanske kan vara roligt att läsa vad som händer på en vanlig bortaresa en lördag i november. Varför sitter man nästan sex timmar i en buss för att stötta sitt lag egentligen? Jag stolpar lite kort vad jag fick uppleva och hoppas att det kan ge lite inspiration för andra att fixa en egen resa.

Inför resan

Viktig match, så viktig så Bois tränare Andreas Appelgren ringer och ber om att resan verkligen måste bli av. ”Det kan vara avgörande för seger, och i förlängningen allettanspel”, menar han. Han utlovar spons till resan ur egen ficka, alla som anmäler en extra av de som redan anmält sig får åka på hans bekostnad.

Jag inhandlar kioskvaror till bussen, småpåsar med chips, drickor och godis. Orkar inte fixa i ordning smörgåsar, lite för mycket att göra.

Lördag

kl 10.30. Åker hemifrån, ansluter till ishallen 11.00. Plockar fram trumma, trumstativ, flaggor och banderoll och lastar av kioskvaror ur bilen. Folk som ska med hjälper vänligt nog till, något som det aldrig är några bekymmer med, alla hjälps åt.

11.30 Bussen avgår. Jag snackar upp matchen lite kort och går sedan runt och tar upp betalning. Några nya medlemmar blir det till supporterklubben.

Bussresan avlöper smidigt och snabbt med mycket hockeysnack, försäljning och en del öldrickande, men alla håller det på en bra nivå.

14.15 Ankommer till Smehallen. Mottas av Lennart, säkerhetsansvarig för Linden, som visar oss rätt och pratar lite gött. Han berättar bland annat att de har hockeyettans bästa speaker, en kille som jobbar på radio Bandit. Något som visar sig stämma, han tillför verkligen krydda till en normalt rätt ointressant roll.

14.30 Vi beställer hamburgare ute i regnet med ett litet partytält som enda skydd. Blir bra snack där vi är ett helt gäng Boisare som pratar och tjatar med grillgänget så Lindensupportrar som kommer undrar om det är vi som håller i grillstationen. En med Lindenoverall berättar att han spelat med Appelgren, som ju har Linden som moderklubb.

15.00 Nedsläpp. Vi värmer upp lite inför med någon ramsa och får bra drag på grejerna, trots att vi saknar många som normalt står i klacken.

Period 1: Bois tar en tidig 2-0-ledning och äger tillställningen helt.

Periodpaus 1: Några småkillar kommer fram och frågar om de får trumma på vår trumma. Det går givetvis bra. Vi hjälper dom upp på en stol och håller i dom så de står stabilt och når ordentligt att trumma. De tycker det är väldigt roligt.

Period 2: Jämnare spel denna period, men Bois släpper inte till mer än en målchans trots rätt mycket tid i boxplay. Bois gör mål i sitt enda powerplay och leder med 3-0.

Periodpaus 2: Vi går och köper korv. En unge får syn på oss och säger ”Det är ni som gapar hela tiden!”. En man i Lindentröja kommer fram och frågar om han får ta kort. På vägen tillbaka så säger en Lindenläktarvärd att de är imponerade över trycket och frågar ”Hur orkar ni gapa hela tiden?!” Några Lindenkillar kommer och viftar med små röda plastflaggor (Linden spelar i rött). Vi erbjuder dem att vifta med våra stora tygflaggor istället, men de nekar.

Period 3: Bois fortsätter spela stabilt defensivt, utökar till 4-0 på en spelvändning. Vi fortsätter elda på från klacken och i slutet kan vi köra klassikern ”Segern är vår”. Linden gör 4-1 i sista sekunden av matchen, surt för Malmborg som gjort en bra match.

Efter matchen: Det blir Anton Blomberg som får dansa efter matchen, med ett mål och ett assist och sin kanske bästa insats i Boiströjan så förtjänade han det.

Vi går ut till bussen, på vägen ut kör vi ”Vi som är från Skaraborg, åker aldrig hem med sorg”. En läktarvärd ger tummen upp.

17.30 Bussen avgår för hemfärd. Göran Erlandsson vann halva potten på resultattipset.

Hemfärd: Hög stämning i bussen hem. Andreas Appelgren messar och tackar för stödet. Vi ringer Lukas Larsson som gjorde en riktigt bra match och mål, han är väldigt nöjd med lagets insats och tackar också han för det viktiga stödet.

20.00 Hemma i Mariestad. Packar ur bussen, men ishallen är låst. Ringer Appelgren som lovar att de tar in grejorna när de kommer hem.

21.00 Hemma hos mig. Värmer lite pannkaka från gårdagen och sätter mig sedan och skriver matchref.

22.00 Klar med matchrefet. Sätter mig och kollar om delar av matchen, ser stabilt ut!

24.00 Släcker lampan med en bra känsla i kroppen.

Lämna ett svar