Högintressant!

I onsdags tjuvstartade den östra ettan den andra halvan av grundserien, idag är det dags för de första matcherna i den södra och norra ettan. Det är fem högintressanta matcher, där alla gäller mycket, framför allt prestige men också viktiga poäng och placeringar. Här är förutsättningarna!

Boden-Kalix

Boden har gjort en bra första halva av serien och befinner sig på en andraplats. Man kommer senast från en derbyseger mot Piteå, och laddar nu för ett nytt derby, mot Kalix denna gång. Ett Kalix som gått rätt knackigt men som senast besegrade Kiruna IF med hela 9-1, så kanske man är lite på gång? En viktig match för Kalix kommer det dock att vara, vid seger avancerar man upp på en eftertraktad allettanplats. En som kanske kommer bli avgörande för Kalix del är Christoffer Björk, som leder hela ettans poängliga med finfina 18 poäng.

Boden kommer dagen till ära spela i nya matchtröjor, detta för att ge mer exponeringsyta åt deras nya huvudsponsor Hive. Stämmer ryktet så kommer man gå från vinrött matchställ till svart. Vi får se om det kommer bli vinnartröjor eller om färgen kommer passa lagets humör efter matchen.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Visby-Hanviken

Det vankas toppmöte i den östra ettan när serietvåan Visby tar sig an fyran Hanviken. Det är ett formstarkt Hanviken med fyra raka trepoängare i ryggsäcken, mot ett Visby som senast tappade två poäng mot Nyköping i en bra och jämn match. Visby är som vanligt hemmastarka, tre segrar har de tagit hemma i Visby ishall medan de bara förlorat en, 2-3 mot seriesuveränerna Väsby. Apropå Visby ishall så aviseras det nu att det kan komma att byggas en ny ishall, vilket givetvis skulle vara ett stort lyft för klubben, nuvarande ishall är tämligen risig. Senaste gången lagen möttes i Visby, under förra säsongens grundserie, så var det dock Hanviken som vann, blir det en upprepning av det nu?

Karlskrona-Nybro

Upphaussat toppmöte i den södra ettan. Serieledande Nybro kommer ha sällskap av tre bussar med supportrar till seriefyran Karlskrona för att vinna läktarkampen, vilket Karlskronasupportrarna uppmärksammat och halverat priset på sin ståplatsssektion för att försöka ge Nybro en kamp. Det kan mycket väl bli uppåt 2500 personer på läktarna i afton. På isen så är det Nybro som plockat fyra poäng mer så här långt, och utöver två oväntade plumpar mot bottenlag så har man gått rent. Karlskrona har blandat lite mer, men sex segrar under första halvan är ändå godkänt. Det är två av ettans starkaste trupper som ställs mot varandra, Nybro förstärkte dessutom igår med Adam Lidström, en center som förra säsongen spelade för Linden hockey. De saknar bara Viktor Bohlin, annars är de fulltaliga, och även Karlskrona ska vara så gott som fulltaliga. Det borgar för en mäktig kamp inte bara vid sidan av isen.

Troja-Kalmar

Också detta är en riktig toppmatch. Serietrean Troja tar emot serietvåan Kalmar, två lag som inför matchen ligger på samma poäng. Lagen möttes i premiären, då vann Kalmar med hela 7-3, och det är faktiskt nästan hälften av alla mål Troja släppt in (15). Så de senaste åtta matcherna har med andra ord Troja släppt in i snitt ett mål per match! Det är sålunda ett väldigt försvarsstarkt Troja som ett offensivstarkt Kalmar ska försöka få hål på. Kalmar har gjort (delat med KHK) flest mål av samtliga i den södra ettan, kan de lyckas hitta nycklarna till Trojas försvar också denna match?

Mörrum-Borås

Streckkamp! En match som gäller om vilket lag som ska vara första utmanare till Halmstad om den sista allettanplatsen. Det är också en match mellan två lag med helt olika formkurva. Mörrum har fyra raka förluster i ryggen, medan Borås kommer från tre raka trepoängare. Mörrum har saknat viktige Markus Paulsson det senaste och han är inte heller med ikväll, även viktiga backen Andreas Anarp saknas bland annat. I Borås är humöret på topp och vinner de ikväll samt kommande match hemma mot Halmstad så har man skaffat sig ett riktigt bra läge att utmana om allettanspel.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar