De senaste spelarövergångarna

Det är nu drygt två veckor sedan jag gjorde en genomgång av de senaste övergångarna till ettan. Därför känner jag att det är på sin plats att göra en ny avstämning, denna gång inkluderar jag även spelare som lämnat, men tillfälliga lån faller bort. Här är det senaste som hänt på transfermarknaden!

1/11 Zach Remers (f), från Strömsbro till ej klart

1/11 Simon Appelqvist (f), från Strömsbro till slutar

Strömsbro har gått helt ok på isen, men trots det väljer nu två spelare att lämna klubben. Det tyngre tappet av de båda är givetvis Zach Remers som hann med att göra 4+1 på sina sex framträdanden i den orangea Strömsbrodressen. Han hade också näst bäst plus/minus i laget. Simon Appelqvist hade hamnat lite vid sidan av laget och hade bara fått chansen vid två matcher, så det tomrummet blir inte så svårt att fylla igen. Men något eller helst två namn måste sportchefen Johan Wennberg leta fram på en tunn marknad, truppen innehåller just nu av bara elva forwards och det håller inte om man ska kunna utmana om en allettanplats.

1/11 Samuel Ivanic, b från Linden till ej klart

Här har jag bara ett tips till alla backsökande sportchefer: Hugg! Samuel är en rörlig back som både fixar defensiven som offensiven bra. Det är lite överraskande att han nu väljer att lämna Linden, laget har gått bra på slutet och det borde vara harmoni i gruppen. Men Samuel kommer säkert inte behöva vara sysslolös speciellt länge med tanke på backbristen i ettan. För Lindens del är det ett rätt tungt tapp, han fick stort förtroende under försäsongen och fick bland annat spela spela powerplay.

1/11 Kasper Elo, f från Mariestad till Tyringe

”Är man bäst betald ska man vara bäst, och det har han inte varit.” Ja så krasst uttryckte sig Bois tränare Andreas Appelgren om Kasper Elo när man valde att släppa den tilltänkta supporterspelaren. Han var dock inte dålig, och det ska bli spännande att se vad han kan få ut i Tyringe. Ett Tyringe som är i behov av en spelare som kan producera framåt, och den potentialen har han. Han hann ändå med att göra fem poäng på sina sju matcher i Bois.

28/10 Tommy Lee, f från Roanne till Halmstad

En affär som var klar länge, men som drog ut på tiden på grund av lång exercis med migrationspapperen. Men en spännande värvning som gjorde finfina 70 poäng i tvåan för Åmål förra säsongen.

28/10 Ace Cowans, f från inget lag till Mariestad

Amerikanen gjorde stor succé i Kalix förra säsongen då han tillsammans med Samuel Eriksson och Emil Lindblom utgjorde en fruktad förstakedja. Den skridskostarka och ettrige forwarden noterades då för 45 poäng på och förhoppningen från Boishåll är att han ska bli ett lika lyckat nyförvärv från Kalix som Philip Norberg Aspnäs var.

28/10 Christian Holmblad, f från inget lag till Vallentuna

Det är en riktigt tung värvning Vallentuna gör när de får in Christian Holmblad. 31-åringen har snittat nästan en poäng per match under 11 ettansäsonger, och han har också gjort ett par säsongen i allsvenskan utan att behöva skämmas för sig. Är han bara motiverad så kommer han kunna bidra massor till Vallentuna som har en lite tunn trupp.

24/10 Joel Källström Englund, f från Hedemora till Forshaga

Forshaga har en rätt anonym forwardssida men i Joel Källström Englund så har man fått in en spets som kommer bli väldigt nyttig för laget då han alltid gjort bra med poäng i sina klubbar på ettannivå, Forshaga, Hudiksvall och Borlänge. Det visade han också senast, då han i sin andra match för laget gjorde både 1-0 och 2-0 i matchen mot Borlänge.

22/10 Max Dandanell, b från Wings till Lindlöven

Det hann bara bli fyra matcher i Wingströjan för dem före detta AIK-junioren innan han lämnade för Lindlöven. Där har han nu hunnit med att göra två matcher och noteras för en assist.

21/10 Samuel Lidström, f från Surahammar till Enköping

Sonen till Niklas Lidström har inte riktigt samma klass som pappan, i Surahammar noterades han inte för en enda poäng och trivdes inte så flyttlasset gick till Enköping. Där är facit på tre matcher noll poäng och -2, så det är ingen supersuccé så här långt.

21/10 Alexander Andersson, b från Teg till Grüner

Ett riktigt tungt tapp för Teg som blev av med den back som får ses som deras främsta. 24-åringen är en rörig back med bra spelsinne, och var på så sätt viktig för Tegs speluppbyggnad.

20/10 Hugo Pettersson, f från Karlskrona till Mariestad

Den 20-årige talangen fick inte någon roll som passade honom och lämnade därför Karlskrona för Mariestad. Där gjorde den irrationella och speediga forwarden stor succé med två mål i sin första match, tyvärr skadade han sig första träningen efter matchen och beräknas vara borta en månad. Tungt för Mariestad som räknade honom som en ersättare för Kasper Elo.

18/10 Isak Ekelund, f från Linz till Nyköping

21-åring som Nyköping hittade i den Österrikiska andraligan AlpsHl, och han har varit med och lyft laget. Visserligen ”bara” två poäng på fyra matcher, men med +4 i +/- så visar han sin betydelse. Laget har också gått betydligt bättre sedan han anslöt.

17/10 William Henriksson, b från St. Cloud Norsemen till Vännäs

En ung kille som bara hann med två matcher i Nordamerika innan han valde att vända hem till Sverige igen. Denna gång gick flytten till Vännäs där han inte gjort några större avtryck.

Lämna ett svar