Så bra har lagen presterat – östra

Som jag berättade i mitt inlägg i eftermiddags så är tanken att jag nu ska sätta betyg på lagens första halvor. Och då med hänsyn taget till förväntningarna lagen hade på sig inför säsongen. Så ett lag långt ner i tabellen behöver inte nödvändigtvis få låga betyg och vice versa, även om det naturligtvis kan bli så också. Idag kör jag igång med den östra ettan eftersom de påbörjar sin andra halva redan imorgon.

Här är betygsstegen:
1 Långt under förväntan
2 Under förväntan
3 Efter förväntan
4 Över förväntan
5 Lång över förväntan

1. Väsby 23 poäng +19 i målskillnad (8 matcher)

Kmhockey:se:s tips: Etta

Betyg: 4

Jag hade högt ställda förväntningar på Väsby, men de har ändå överträffat dem. En enda tappad poäng och överlägsen serieledning. Då kanske det kan tyckas lågt med en fyra, men dels så hade jag som sagt väldigt höga förväntningar, dels så kanske laget inte spelmässigt imponerat så där över sig. Samtidigt är det ju en bra egenskap att kunna vinna matcher utan att spelet funkar klanderfritt, då finns det ju ännu mer att få ut av laget.

2. Visby 19 poäng +20

Kmhockey:se:s tips: Tvåa

Betyg: 4

Visst förstod jag att Visby skulle vara med där uppe i toppen, men att laget efter halva serien skulle ha åtta poäng ner till sjätteplatsen är ändå över förväntan. Laget har haft någon plump på vägen, men samtidigt så har många av konkurrenterna åkt på ännu fler så därför har man kunnat rycka. Just att man spelat så stabilt gör att man redan kan räkna hem en allettanplats.

3. Hanviken 14 poäng +5

Kmhockey:se:s tips: Fyra

Betyg: 3

Hade jag satt betyg efter 4-5 matcher så hade Tyresö/Hanviken fått en etta i betyg. Men laget har verkligen spottat upp sig och har nu fyra raka fullpoängare och har därmed gått från sista till en tredjeplats. Det är både ett striktare försvarsspel och ett mer produktivt anfallsspel som gett en boosten som gör att man når upp till ett godkänt betyg.

4. Strömsbro 14 poäng +1

Kmhockey:se:s tips: Femma

Betyg: 3

Laget hade en svacka mitt i den första halvan med tre raka förluster, men har utöver detta gått rätt bra. Att man skulle bli att räkna med i allettanstriden förstod jag, och sammantaget har man gått ungefär som jag förväntat mig.

5. Nyköping 13 poäng -3

Kmhockey:se:s tips: Sexa

Betyg: 3

Facit för Nyköping första sex matcherna: 5 poäng. Facit för sista tre: 8 poäng. Därmed har laget spurtat till sig ett godkänt betyg.

6. Wings 11 poäng +2 (åtta matcher)

Kmhockey:se:s tips: Åtta

Betyg: 4

Laget tog fyra raka segrar i inledningen på serien, men sedan dess har man fyra raka förluster. Fast å andra sidan så hade vi inte så höga förväntningar på Wings i och med tunga tapp i form av Christina Blomqvist och Oliver Ödman Hadzinikolic, så att laget är med och faktiskt bara är en seger från allettanplats är över förväntan.

7. Vallentuna 11 poäng -10

Kmhockey:se:s tips: Nia

Betyg: 4

När jag och Mats slog våra kloka huvuden ihop så hamnade Vallentuna näst sist i vårt tips inför seriestarten. Men laget fick en strålande start med tre raka segrar, och även om man sedan fått soppatorsk med bara en seger och fem förluster sedan dess så ligger man fortfarande över vår prognos.

8. Enköping 9 poäng -9 (åtta matcher)

Kmhockey:se:s tips: Sjua

Betyg: 3

Enköping ligger något under vårt tips, men så har man också en match mindre spelad. Vann senasy det viktiga bottenmötet mot Huddinge, vilket gör att man både landar ett godkänt betyg och att drömmen om allettan fortfarande lever.

9. Segeltorp 8 poäng -22

Kmhockey:se:s tips: Tia

Betyg: 4

Segeltorp såg ut som rätt givna jumbos när vi satte vårt tips. Men sedan tillkom klasspelare som Kim Lennhammer och Henrik Rommel, så visst med tanke på det kanske fyran är välvilligt satt. Men samtidigt så håller man lokalrivalen Huddinge bakom sig, och det är värt ett plus bara det.

10. Huddinge 7 poäng -3 (åtta matcher)

Kmhockey:se:s tips: Trea

Betyg: 1

Hela östra ettans stora besvikelse så här långt. Laget saknar linjer och bjuder på mål, samtidigt som man har förtvivlat svårt att hitta nätet själva. Visst allettan är långt ifrån körd, men så länge spelet ser ut som det gör just nu så känns det väldigt avlägset.

Lämna ett svar