Igår och idag

En kort återblick på gårdagen och på de intressantaste matcherna idag. Vi börjar med att blicka på de tre spännande matcherna som spelades igår.

Lindlöven vann det enormt viktiga mötet med Surahammar. Lagen låg på samma poäng inför matchen men efter en solklar 5-0-seger hemma mot förra säsongens positiva överraskning så är det Lindlöven som tog initiativet i allettanjakten. Och det var inte orättvist. Jag såg första perioden där Lindlöven hade ett klart grepp om händelserna och också ledningen med 1-0. Av det jag fått till mig av resten av matchen så var andraperioden sedan hyfsat jämn även om Lindlöven utnyttjade sina chanser bäst och hade 3-0, för att sedan i den sista kontrollera av matchen bra. Därmed gick Lindlöven upp på en finfin tredjeplats och har gjort en bra första seriehalva.

Karlskrona fick fullt upp på bortaplan mot ett vilt kämpande Mörrum, men tack vare en storspelande August Hedlund och stark moral lyckades bortalaget ändå bärga en viktig trepoängare efter 3-2-seger. Nu har laget ryckt åt sig ett tryggt sexpoängsförsprång på lokalrivalen som är närmast under strecket.

Väsby lyckades betvinga Wings i hemmaderbyt med klara 4-1. Matchen avgjordes i den andra perioden där man mer eller mindre körde över bortalaget med 3-0. Snackisen efter matchen var dock denna händelse. I förstaläget är det en solklar filming av Väsbys Axel Olsson, och med det i bakhuvudet så vette 17 om inte andraläget är det också. Vad tycker ni?

Klipp från hockeyettan play.

Och nu till russinen i kakan av dagens utbud.

Sundsvall-Teg

Vi börjar i norr och där har fem lag börjat dra ifrån lite. För att det inte ska öppna upp sig än mer så bör sexan Teg därför vinna dagens svåra bortamatch mot tabellfyran Sundsvall. Sundsvall är riktigt formstarkt med fyra raka segrar och man vann senast mot serieledande Hudiksvall. För Teg är formen mer tveksam, senaste matchen slutade 1-5 mot Vännäs. Laget har nu fyra poäng upp till en allettanplats och har nästan lite kniven mot strupen att vinna för att fortfarande ha häng på strecket. Kan man lyfta sig och ta en seger?

Kalix-Kiruna IF

Den andra streckkampen i norr. Kalix har gått under förväntan medan IF gått över och därmed är det klar fördel i tabellen för Kirunalaget. De har fem poäng till godo, som efter matchen kan bli åtta eller två. Snacka om sexpoängsmatch! Lite av sista tåget som går för Kalix.

Piteå-Boden

Norrderby! Två lag i toppen av den norra ettan som inte hyser kärlekskänslor för varandra. Lagen står på samma poäng, har båda starka lag och höga ambitioner. Blir det revansch för Tommy Wargh, den rutinerade backen som fick kalla handen av Boden och fick spela för Piteå istället eller kommer Boden avgå med segern i prestigemötet?

Segeltorp-Hanviken

I den östra ettan är det väldigt jämnt runt strecket med fem lag på elva poäng. Hanviken är ett av dem och de innehar just nu fjärdeplatsen. Tre poäng längre ner återfinner vi dagens motståndare Segeltorp, som tagit tre segrar de senaste fem matcherna och är lite på gång. Kan de överraska lite och vinna också idag så har vi en än tajtare tabell. Visst är Hanviken favorier, men den östra ettan har präglats av många överraskande resultat, så också kanske i eftermiddag?

Huddinge-Enköping

De två bottenlagen, men de är inte långt efter och de har också en match färre spelad. Vinnaren i dagens match kommer därför i allra högsta grad blanda sig i allettanstriden. Huddinge spelar med en hel del press på sig, de SKA bara dit, medan Enköping säkert vill till en alletta men utan samma press från omgivningen. Det står med andra ord en hel del på spel i Björkängshallen i eftermiddag.

Strömsbro-Vallentuna

Två av lagen runt strecket som har elva poäng. Men de har olika vägar dit. Medan Strömsbro tagit sina poäng hyfsat jämnt under serien så rivstartade Vallentuna seriespelet med åtta pinnar första tre matcherna för att sedan bara ta tre poäng till de senaste fem matcherna. Nu så är det dags för en äkta sexpoängsmatch där vinnaren skaffat sig det bättre utgångsläget och som därmed kan se tillbaka på en rätt lyckad första halva av seriespelet.

Skövde-Mariestad

Derbyt med stor D. Det väntas bli näst intill fullsatt (3400 åskådare) i ett derby som kanske är hetare än på många år. Skövde, som varit klart distanserat av rivalen under många år, andas morgonluft och kommer vara tokladdade, både på isen och vid sidan av. Mariestad å sin sida lär inte vara beredda att släppa Skaraborgstronen ifrån sig frivilligt. Det skiljer tre poäng mellan lagen, går Mariestad om efter matchen, eller rycker Skövde?

Nybro-Borås

Vid en första anblick så känns inte denna match speciellt het. Det är ju suveräna serieledarna mot ett bottenlag. Men Nybro har tappat sina enda poäng mot just ett bottenlag (Tyringe), och de kanske underskattar motståndet än en gång? För vid underskattning är Borås inte ofarliga. Sedan Konstantin Barulin kom in i laget så har Borås två raka segrar och bjuds de lillfingret så kan de mycket väl ta hela handen.

Vimmerby-Halmstad

Sista chansen för ett underpresterande Vimmerby att i alla fall ha ett litet hopp om en allettanplats. Halmstad på den sista allettanplatsen har just nu nio poäng ner till Vimmerby, blir det tolv så är det kört, men sex poäng ligger ändå inom rimligheternas gräns även om det blir svårt. Men då måste man dels prestera sextio bra minuter, dels lyckas dyrka upp Halmstads trygga försvarsspel. Lyckas man med det eller är det bye bye Vimmerby?

Lämna ett svar