Surahammarfansen ska inte ha någon skit!

I gårdagens sändning av matchen Köping-Surahammar så återgav referenten att Surahammars fans spårade ur. Ord som jag återgav i gårdagens resumé av lördagsmatcherna. Sedan dess så har dock en annan version framkommit, och jag beslöt mig då för att ta kontakt med Köpings ordförande Anders Näsström för att höra vad som hände egentligen.

– Surahammarfansen ska inte ha någon skit!

Det slår Anders fast när jag får tag i honom. Han berättar att det istället var en Köping”supporter” som hade gett sig in bland Surahammarfansen och börjat bråka.

– Vi brast i uppmärksamheten där och han lyckades ta sig in och veva ett par slag. Men vi var snabbt emellan så det blev inte mycket till bråk, berättar Anders vidare.

Anledningen till den bristande uppmärksamheten berodde på att läktarvärdarna hade fullt fokus på Surahammars supportrar.

– Vi har egentligen inga supportrar så, så vi hade ingen fokus på dom egentligen. Men när Surahammar var i Köping senast kastade de in burkar på isen och det fick vi böter för, så därför hade vi först visitation av dom och sedan fokus på att de skötte sig. Så kom det då en idiot från Köpinghåll och gav sig på Surahammarsupportrarna, det var dåligt skött av oss, förklarar han.

– Surahammarsupportrarna skötte sig bra, det var lite småfylla, men ingenting som de ska ha skit för, avslutar han.

Edit: Köpingssupportern som var orsaken till bråket är anmäld till Svenska hockeyförbundet av Köping. De avvaktar deras dom innan de tar ett eget beslut.

Lämna ett svar