Dagens häftigaste matcher

Idag spelas det 16 matcher, och här är de jag ser mest fram emot!

Sundsvall-Kiruna IF

En match mellan de två lag som ligger närmast ovanför allettanstrecket. Två lag som både förlorade sina matcher igår och därmed lär vara ordentligt revanschsugna. Speciellt kanske IF som gjorde en riktigt plattmatch mot Hudiksvall. Marginalerna ner till jagande Kalix och Teg är inte mer än några få poäng, så det är viktiga poäng på spel.

Hudiksvall-Kalix

Hudiksvall hade en skrattmatch igår mot Kiruna IF där man gjorde som man ville. Kalix fick anstränga sig betydligt mer, men man vann ändå till slut emot Sundsvall. Vad är bäst förberedelse? Det beror nog på om Hudiksvall kan behålla ödmjukheten. Kan man det så är man solklara favoriter, men är man det inte så kanske Kalix kan skrälla och vips befinna sig på rätt sida strecket.

Nybro-Halmstad

Det börjar mer och mer ramla på plats nu i den södra ettan. Favoriterna har börjat positionera sig i toppen av tabellen med Nybro allra längst upp, precis som man tippats. Halmstad är det lag som stökat till det i toppen, men nu har man kanske tappat lite ånga, senast förlorade man klart mot Troja. Lyckas Halmstad vända den nedåtgående trenden eller ska man fortsätta överraska?

Vimmerby-Karlskrona

Jag skulle nästan vilja påstå att detta kanske är Vimmerbys sista chans att hänga på i allettankampen. Med endast fyra poäng så har man redan sju poäng upp till femman Mörrum, och Troja som inte lär bli sämre ligger sex poäng före. Karlskrona kan definitivt haka av Vimmerby och känna sig på relativt säker mark vid seger.

Mörrum-Troja

Streckstrid! Femman mot sexan, överraskningen mot favoriten. Kan Mörrum fortsätta överraska eller har Troja hittat rätt nu?

Mariestad-Dalen

Ett möte som kommit att bli något av ett derby, då det varit många och heta matcher lagen emellan de senaste åren. Vill ni se en kampfylld match mellan två lag som inte lägger fingrarna emellan är detta matchen för er. Det brukar alltid bli jämna matcher med massor med fysik, det lär inte bli någon skillnad denna gång. Det skiljer bara två poäng mellan lagen och Mariestad lär tagga för att gå om Norrahammarlaget och komma på säkrare mark i allettankampen.

Lindlöven-Borlänge

Det skiljer bara tre poäng mellan lagen (till Lindlövens fördel) men också tvp placeringar. Lindlöven ligger just nu på en allettanplats, men Borlänge kan vid seger gå om. Med andra ord en riktig sexpoängsmatch.

Huddinge-Visby

Visby har imponerat så här långt och leder serien, om än med en match mer spelad än tvåan Väsby. Huddinge ligger sist. Det borde inte vara så intressant match med andra ord, men det som kittlar är just att Huddinges kris kan bli ännu djupare än vad den redan är. För kris är det, laget har i alla tider varit ett topplag i östra ettan och har lag för att vara det också i år, men man har underpresterat grovt så här långt. Nu vann man dock sin senaste match mot Nyköping med 5-1, kan det ha varit vändningen? En klart intressant match med andra ord!

Hanviken-Enköping

Två lag i jakt på en allettanplats, två lag som har kapaciteten att utmana. Hanviken har tre poäng upp, Enköping två, kommer något av dem befinna sig över strecket efter dagens match? Inte omöjligt!

Lämna ett svar