Kattens lek med råttan och tråkiga scener

Idag riktade jag strålkastarljuset på ett möte som jag trodde skulle bli väldigt intressant, nämligen norrmötet mellan tabelltvåan Hudiksvall och tabellfyran Kiruna IF. Men det visade sig bli en väldigt trist och enahanda historia. Kattens lek med råttan var liknelsen som närmast beskrev händelserna, med tillägget att råttan försökte med knepet att spela död. Det gick inget vidare.

10-1 slutade matchen mellan Hudiksvall och Kiruna IF. Siffror som närmast var i underkant, för sällan har jag sett ett lag bli så utspelat som Kiruna IF blev denna afton. IF hängde inte alls med, utan blev otroligt passiva, de stod närmast statylika i egen zon medan Hudiksvall kunde åka runt och in och ut mellan Kirunaspelarna efter eget behag. Bortalaget verkade inte påkopplade alls, de tacklades inte, de tog ingen markering, de åkte inte skridskor och när de väl fick pucken så kastade de bort den i blindo. Nej, jag vägrar tro att detta skulle vara ett spel som representerar Kiruna IF överhuvudtaget, man hade helt enkelt en urusel dag på jobbet. För så här dåliga är man inte.

I och med att Kiruna var så dåliga så blev det inte heller någon vettig värdemätare för Hudiksvall. Nog så bjöd man både på en och två godbitar, men det är liksom inte så svårt när motståndarna står still och inte ens försöker. Kedjan med Henrik Olsén, Johan Lindholm och Samuel Eriksson befann sig till 99% (minst) i anfallszon och radade upp målchanser. Men åter en gång, detta säger egentligen ingenting om Hudiksvalls slagstyrka, motståndet var för dåligt för att det ska gå att utvärdera. Mer än att man var så där 100 gånger bättre då möjligen…

***

Ju längre matchen mellan Hudiksvall och Kiruna IF led, desto mer började jag zappa in Köpings möte med Surahammar. I tredje periodens slutminuter så var det den matchen som fokus hamnade på, då det blev en riktigt rafflande historia, tyvärr med tråkigheter vid sidan av. För Surahammar ledde med 1-3 efter två spelade perioden, men tidigt i tredje reducerade Köping först ledningen och mitt i perioden så kom också kvitteringen. När Köping sedan också tog ledningen med 3½ minut kvar så lackade delar av det stora Surahammarsföljet, (enligt kommentatorn hade ett hundratal Surahammarsupportrar tagit sig till derbyt), ur helt och matchen fick avbrytas under några minuter i avvaktan på att det lugnade ner sig och att polis tillkallats. Tråkigt med tanke på den positiva aura det annars lyser om Surahammar numer, förhoppningsvis kan klubben ta tag i detta så det slipper upprepas. När matchen väl kunde komma igång igen så lyckades Surahammar inte bara kvittera med 30 sekunder kvar, utan också vinna efter straffläggning. Viktiga poäng för Surahammar i jakten på en allettanplats.

***

I övrigt kan noteras att Bodens nya förstakedjan hade en stor kväll mot Teg. Pontus Johansson gjorde 3+1 i 4-2-segern och Joel Wahlgren 1+2, medan centern Christian Nyman noterades för två assist. Det var med andra ord dom som låg bakom hela målproduktionen framåt och de närmar sig nu också toppen av poängligan.

Örnsköldsvik vann bottenmötet på bortaplan mot Kiruna AIF med 5-3 efter att ha vänt ett 2-0-underläge. Starkt gjort och nu passerade man faktiskt Vännäs.

Kalix lyckades med en miniskräll när man vann mot Sundsvall med 3-2 på bortaplan efter sudden. Nu tog man in en viktig poäng på Sundsvall som befinner sig närmast framför, på sista allettanplatsen.

Apropå miniskrällar: Nyköping vaknade från de döda och kunde vinna för första gången på fem matcher. Topplaget Wings fick se sig besegrade med hela 7-3, vilket var nästan lika många mål (8) som man gjort på de första sex matcherna sammanlagt. Snacka om islossning!

Fotocred: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar