Lördag=hockeyfest i norr och öst

Lördag och hockey är en bra kombo. Då kan det bli lite fest och av någon ”konstig” anledning också lite mer folk i klackarna. I eftermiddag så festas det mest i norr, men också lite i öst. Här är förutsättningarna för eftermiddagens matcher.

Sundsvall-Kalix

Kalix är något av en besvikelse så här långt. De brukar alltid vara ett stabilt allettanlag och även om man tappat ett några tunga namn i Ace Cowans, Samuel Eriksson och bröderna Liljekvist så såg ersättarna inte helt pjåkiga ut med Sebastian Huczkowski i spetsen. Men så här långt har man bara lyckats betvinga bottengängen Kiruna AIF och Örnsköldsvik, medan man förlorat mot ett annat Vännäs. Nu möter man ett Sundsvall som så här långt ligger på en allettanplats efter segrar mot de tre bottenlagen men också knappa förluster mot topplagen Piteå och Boden. Det gör att Sundsvall i mina ögon går in till matchen som favoriter i något av en ödesmatch för de bådas drömmar om en allettanplats, och det hade jag inte trott inför serien drog igång.

Hudiksvall-Kiruna IF

Toppmöte! En match där serietvåan Hudiksvall säkert räknas som stora favoriter. Men en stor varning för Kiruna IF ska utfärdas! Laget spräckte i sin senaste match Piteås förlustnolla och i omgången innan avfärdades Teg så det lär vara ett IF fullt av självförtroende. Hudiksvall tog revansch senast för förlusten mot Piteå då man slog Teg. Denna match tänkte jag titta på denna eftermiddag.

Kiruna AIF-Örnsköldsvik

Bottenmöte, tabelltian Kiruna AIF mot tabellnian Örnsköldsvik. AIF:s säsong har så här långt varit ett enda mörker med fem raka förluster och flera storförluster. Örnsköldsvik har presterat bättre, de har varit med i alla matcher de spelat och har dessutom en seger mot Vännäs. Framför allt så har Öviks-gänget fått till defensiven, mindre än tre insläppta mål per match är starkt av ett bottenlag. Problemet har istället varit offensiven, endast 10 mål gjorda på sex matcher har gjort att man i slutändan ändå åkt på stryk i fem av sex matcher. Jag tror på en målsnål historia med Örnsköldsvik som segrare.

Boden-Teg

Ett intressant möte där Boden går in som favoriter men där Teg inte går att räkna bort. Boden har startat säsongen rätt bra, med enda egentliga plumpen 3-2-förlusten mot Vännäs efter sudden. Senast körde man dock över Kiruna AIF och kommer till matchen med en bra känsla givetvis. Tegs start har inte heller varit dålig. Visserligen inledde man med tre raka förluster, men det var mot topplagen Hudiksvall, Kiruna IF och Piteå och sedan dess har man vunnit mot såväl Kalix som Örnsköldsvik och är lite på gång.

Nyköping-Wings

Krisande Nyköping mot positiva överraskningen Wings. Inför säsongen så hade nog Nyköping setts som knappa favoriter men nu räknar jag kallt med att Wings flyger ifrån hemmalaget. Nyköping har fyra raka förluster medan Wings har en förlust på sin fem inledande matcher. Också en match mellan seriens målgladaste lag (snitt mål framåt) mot seriens målsnålaste. Wings har på sina fem matcher gjort hela 17 fler mål framåt än vad Nyköping gjort på sex matcher!

Hanviken-Enköping

Sexpoängsmatch. Två lag som båda inledde säsongen riktigt uselt men som nu på slutet hittat rätt och börjat vinna matcher. Båda lagen jagar en allettanplats, men befinner sig just nu på platserna precis utanför. Vinnaren kan ta sikte uppåt på allvar, medan förloraren kommer få jobba ifatt ett jobbigt försprång.

Fotocred: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar