Inför alla kvällens 17 matcher!

Här är kvällens matcher!

NORRA

Boden-Kiruna AIF

Boden förlorade överraskande senast mot Vännäs med 3-2 efter sudden. Antagligen ett tecken på dålig inställning, något man inte kommer ha råd med ikväll. Kiruna AIF ligger visserligen sist men man är långt ifrån ofarliga.

Kiruna IF-Piteå

Piteå har imponerat så här långt med sex segrar på sex matcher. Nu möter man dock ett klurigt hemmalag. Kiruna IF har visserligen haft ett 10 dagar lång speluppehåll, men innan dess vann man mot Teg med 3-1 på bortaplan och kommer bjuda upp till kamp. Blir det en sjunde raka för Piteå eller tar segersviten slut här?

Örnsköldsvik-Teg

Teg inledde seriespelet med två raka förluster, men sedan dess har man steppat upp och gav Piteå en tuff match och senast tog man en klar 6-2-seger mot Kalix. Det är en trend laget säkert gärna bygger vidare på, men laget får se upp med Örnsköldsvik som tog sin första seger i senaste matchen mot Vännäs.

Vännäs-Hudiksvall

Hudiksvall åkte på sin första förlust senast mot Piteå sedan man tappat en tvåmålsledning i den tredje perioden. Det lär med andra ord vara ett revanschsuget gäng som tar sig an Vännäs och de är givetvis stora favoriter. Men Vännäs har vält stora lass tidigare, senast betvingade man Boden, så vem vet?

ÖSTRA

Nyköping-Tyreö/Hanviken

Två lag som underpresterat så här långt i ett litet ångestmöte. Nyköping med tre raka förluster i ryggen tar emot sistaplacerade Tyresö/Hanviken som inte tagit en enda seger ännu. Senast knep dock bortalaget poäng mot serieledande Väsby så kanske de är lite på g nu? Detta kan bli en vattendelare för lagen, är de på väg upp eller ner?

Segeltorp-Enköping

Två lag som båda inledde med tre raka förluster men sedan har de repat mod. Segeltorp har sedan dess besegrat storebror Huddinge och Nyköping innan man föll mot Wings senast. Enköping har två starka segrar mot Vallentuna och Strömsbro och en storspelande Emil Jansson längst bak. Det gör att de får ses som favoriter.

Vallentuna-Wings

Vallentuna inledde seriespelet lysande med tre raka segrar, men sedan har bensinen tagit slut lite. Och det lär inte bli någon enkel resa ikväll, för man ställs mot överraskningslaget Wings som vunnit alla fyra matcher man spelat så här långt. Bortalaget har dessutom en finfin målskillnad, och man är målgladast i hela östra ettan trots att man har en match färre spelade än de flesta andra. Jag tror på än bättre målskillnad för bortalaget efter ikväll.

Väsby-Huddinge

Ett förväntat toppmöte i den östra ettan, men det är bara Väsby av dessa båda lag som motsvarat förväntningarna. Huddinge vann dock sin första match senast mot Nyköping, och hoppas givetvis de att detta innebär ett trendbrott och att man nu hittat upp på vinnarspåret. Jag tror dock de får det tufft. Väsby tappade visserligen sin första poäng senast mot Tyresö/Hanviken, men det tror jag bara gör dem mer påkopplade.

VÄSTRA

Köping-Mariestad

Mariestad inledde seriespelet starkt med tre raka segrar, men sedan dess har man två förluster och tveksamt spel bakom sig. Nu vill det till att man steppar upp ordentligt, för Köping ligger visserligen näst sist, men man har varit med i i stort sett alla matcher och hemma i Köpings ishall är man alltid svåra att rå på.

Lindlöven-Tranås

Tranås steppade upp direkt efter det snöpliga tappet mot Skövde och avfärdade komfortabelt Köping på hemmaplan. Därmed så gick man upp på en andraplats i tabellen. Nu möter man ett Lindlöven som gjorde en riktigt bra match senast mot Mariestad, nu vill det dock till att de kan upprepa den solida insatsen i 60 minuter för att de ska kunna få ännu en seger mot tufft motstånd.

Skövde-Dalen

Toppmöte i den västra ettan. Skövde kommer från en förlust mot Surahammar, men hade innan dess fyra raka segrar. Dalen å sin sida leder serien efter fem raka segrar. Detta är en helt öppen match som kan sluta lite hur som helst, Skövde har fördelen av hemmaplan och kanske det fäller avgörandet till slut ändå?

Borlänge-Linden

Borlänge har häng på allettanplats och efter dagens match kan man mycket väl lägga beslag på en. För visserligen har Linden varit med i de flesta matcherna, men man har ändå förlorat alla i slutändan. Framför allt har man haft problem med målskyttet. Det som ändå talar lite för Linden är att Borlänges defensiv har varit rätt givmild.

Forshaga-Surahammar

Ett möte där första intrycket är att Surahammar måste ses som klara favoriter. Men vid närmare eftertanke kanske det inte är så givet. Forshaga kommer från säsongens första seger (Linden borta, 6-2) och fick det äntligen att lossna med målskyttet. Defensivt har Forshaga gjort det bra hela serien, och har det nu lossnat offensivt så är man inte ofarliga. Lägger man dessutom till att Surahammar varit starka hemma, men rent ut sagt svaga på bortaplan, så känns detta faktiskt rätt öppet.

SÖDRA

Vimmerby-Krif

Är detta sista chansen för Vimmerby om man ska kunna hoppas nå en allettanplats? Ja om man inte ska hoppas på en formidabel slutspurt så börjar det absolut bli dags för Vimmerby att plocka poäng nu. För visserligen har man en bantad spelarbudget, men truppen är ändå så pass stark att man borde vara med och slåss om en allettanplats, snarare än den niondeplats man befinner sig på nu. Vimmerby har spelar bra stunder av matcherna, men har haft svårt att få ihop 60 bra minuter, och har endast en seger men fyra förluster. Nu vill det till att man får ihop så många bra minuter som möjligt för att slå ett Krif som blandat och gett lite, men som i sina bästa stunder definitivt är ett allettanlag.

Kalmar-Borås

Borås får till denna match ÄNTLIGEN in Konstantin Barulin efter allt strul med pappersexercisen. Stormålvakten betydde massor för Borås förra säsongen, inte bara för att han är en klassmålvakt, utan också för sitt sätt att styra backarna rätt med sitt snack. Men frågan är om detta räcker? För Kalmar är ett riktigt starkt lag som kommer göra det svårt för lite tröga Boråsbackar.

Tyringe-Karlskrona

En sak är säker: Det kommer bli en tight match. För med ett enda undantag (KHK-Halmstad 5-2) så har det skiljt som mest två mål i slutresultatet när dessa två lag spelat. Men i Tyringes fall har det mestadels slutat i hedersamma förluster, medan det för KHK slutat med mest segrar. Det brukar ju bli så att det starkare laget vinner till slut ändå, blir det så också ikväll?

Mörrum-Nybro

Toppmöte i den södra ettan mellan tvåan Nybro och trean Mörrum. Nybro ligger planenligt med där uppe, medan Mörrum är en stor positiv överraskning. Detta kan bli en målvaktskamp mellan Robin Johansson(?) och Gustav Bågenvik. Robin är dock ett litet snäpp före i statistiken och ett litet snäpp före borde också Nybro vara när matchen är färdigspelad, även om jag tror på en mycket målsnål och tight historia.

Lämna ett svar