De hetaste mötena idag

Idag har jag lite ont om tid så jag hinner inte skriva om alla matcher som ska spelas idag, utan väljer då istället att fokusera på de hetaste matcherna i respektive serie.

Om vi börjar med den södra ettan denna gång så spelas det tre matcher, och det är en so sticker ut rejält, nämligen mötet mellan Karlskrona och Kalmar. Två lag som just nu huserar på en fjärde respektive femteplats med Karlskrona i förarsätet. Karlskrona har dessutom förstärkt laget med två spelare sedan senaste matchen. Dels backen Carl Persman, en reslig herre på två meter och drygt 100 pannor, dels likaledes välväxta centern Jacob Grönhagen som återkommer på lån från Kristianstad. Två spelare som tillför fysik men i Grönhagens fall också en hel del skills. Det lär med andra ord bli än viktigare för Kalmar att försöka hålla uppe tempot i skridskoåkningen för att inte fastna i Karlskronas defensiva nät. En öppen match dock som kommer ge en indikation på hur lagen kommer placera sig inbördes.

I den västra ettan så ska serietvåan Dalen ta emot seriesexan Borlänge. En match Dalen får ses som favoriter i, men Borlänge välte en annan favorit, Mariestad, senast och kanske kan överraska igen? Det som talar emot det är att Borlänge är ett uttalat hemmalag, på bortaplan har man betydligt svagare facit. Men kan man bryta den trenden så är man på allvar med i snacket om allettanplatser. För Dalens del så kopplar man ett

I den östra ettan så är det väldigt svårvalt, men till slut så faller jag ändå lite överraskande för matchen Wings-Segeltorp. Wings har startat serien starkt och har tre raka segrar på sin tredjeplats, medan Segeltorps efter en svag inledning med tre raka förluster nu har tagit två skalper i rad. Först Huddinge och senast Nyköping, och vid seger idag så kan de vara ett av fyra lag på åtta poäng på platserna 3-6, med andra ord snortajt. Wings måste väl dock ses som favoriter.

I den norra ettan så spelas det bara två matcher, och den allra hetaste måste man säga att mötet mellan Piteå och Sundsvall är. Serieettan Piteå som i fredags besegrade Hudiksvall ska nu försöka spinna vidare på den segern. Men det kan lätt bli en reaktion efter en sådan fysisk och mental uttömning och får man det så kan mycket väl seriefyran Sundsvall ställa till det. För Sundsvall har tre segrar på fyra matcher, enda förlusten var en 4-3-förlust mot Boden, och kommer sökert in i matchen med gott självförtroende. Senast vann man med 2-0 mot Vännäs och bjöd då på ett, vad ska vi kalla det…, annorlunda matchavgörande i tom kasse. Se nedan!

Klippet hämtat från hockeyettans highlights som ni kan hitta här.

Fotocred: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar