Eftermiddagens guldkorn

Toppmöten i norra och västra ettan, streckmöte i den södra och fortsätter Vallentuna överraska i östra? Jag listar den hetaste matchen i respektive serie idag.

I norra ettan så har Boden i flera år varit favoriter, men till i år är det ett annat lag som fått överta favoritskapet, från östra flyttade Hudiksvall. I eftermiddag möts de båda i en mycket oviss och spännande match. Båda lagen är så här klångt obesegrade, men det har kanske trots det inte sett så där jätteimponerande ut spelmässigt, det finns betydligt mer att ta ut av båda lagen. Frågan är om vi får se något av lagen plocka fram den extra dimensionen idag när de för första gången får möta riktigt vasst motstånd?

I den västra ettan så är det mina två favoriter, Dalen och Surahammar, som möts. Dalen har plockat fyra poäng så här långt i sina möten med Lindlöven och Linden, och har i dessa matcher visat upp en stabil defensiv, men tyvärr också för deras del en lite svagare offensiv. Nu möter man ett Surahammar som gjorde en riktigt blek förstamatch mot Tranås, men som tog ett STORT steg framåt i match två mot Mariestad, där man visserligen förlorade med 2-3 e sd, men ändå visade upp ett spel som i mycket påminde om förra säsongen då man tog hela hockeyettan med storm. Kan Surahammar fortsätta på den inslagna vägen, eller får Dalen det äntligen att lossna?

I den östra ettan en av mina allettanfavoriter, Tyresö/Hanviken, inlett svagt med två raka förluster mot Visby och Wings. Nu möter man ett lag som istället överraskat positivt, Vallentuna. Laget har två raka 2-1-segrar mot Nyköping (e str) respektive Huddinge och kommer vara fulla av självförtroende. Det är nästan nödvändigt för Tyresö/Hanviken att bryta de båda trenderna för att inte hamna allt för långt efter i allettanstriden.

I den södra ettan lyckades Krif knipa sin första poäng i senaste matchen mot Karlskrona. Nu möter man Tyringe som kommer från en jätteskräll då man besegrade storfavoriterna Nybro med 2-1. Tyringe vill säkert bygga en vinststreak för att bygga ytterligare självförtroende och kanske på så sätt utmana om en allettanplats, medan Krif bör vinna för att inte hamna på efterkälken.

Lämna ett svar