Tre väntade segrar

I norr spelades det idag tre matcher och det var de tre favoriterna som tog hem dom. Men det var inte utan en viss nerv.

Boden har inlett seriespelet riktigt bra och man såg länge ut att ta en komfortabel seger mot Sundsvall då man ledde med 4-1 efter två perioder. Men i den sista perioden kraftsamlade Sundsvall

och reducerade både en och två gånger och hade också några kvitteringschanser innan hesa Fredrik till sist ljöd. Boden höll alltså undan och kunde därmed ta sin tredje raka seger och behålla serieledningen.

Kiruna AIF kom till spel mot Hudiksvall med två raka förluster och det var nog ingen som trodde något annat än att Hudiksvall skulle vinna komfortabelt. Nu gjorde man det också till slut, med 4-0, men AIF höll ändå uppe spelet oväntat bra, och det var egentligen spelet i powerplay som gjorde att Hudiks seger ändå blev så klar.

Den matchen jag tittade mest på var dock Örnsköldsvik-Kiruna IF. En match som så långt jag såg (stora delar av de två första perioderna), var helt jämn. Lagen turades om att ha kommandot i matchen och jag hade inte vågat betta på vem som skulle vinna matchen så långt. Nu lyckades till slut Kiruna IF vinna matchen efter att ha avgjort i sista, en viktig seger för dom som nu kanske kan titta uppåt i tabellen istället. Jag gillade det jag såg av Felix Fjälkeborn (IF) och Filip Wiberg (Övik) och det syntes att det fanns en hel del skills i båda lagen, även om tempot kanske inte var det högsta.

Lämna ett svar