Dagen efter och inför

Igår var jag offline hela kvällen då jag var på fredagsunderhållning med fru och vänner, så tyvärr så såg jag ingen av gårdagens många intressant matcher. Men jag har kikat lite snabbt på lite highlights och fått lite rapporter från olika håll och dryftar mig därför till att ändå skriva några korta rader om gårdagens händelser.

Enköping-Wings 2-8

Kommentar på messenger när jag kom hem: ”Markus Ekholm Rosén är ettans sämsta målvakt!” Ja inte imponerade statistiken på Enköpingsmålvakten i alla fall när Enköping blev överkörda resultatmässigt av Wings med hela 2-8. Har ens målvakt 71 i räddningsprocent blir det omöjligt att vinna matcher. För skotten vinner Enköping ändå rätt klart (38-28) men medan Isak Johansson imponerade längst bak i Wings så har Ekholm Rosén haft betydligt bättre dagar. Resultatet innebär att Enköping åkt på tre raka förluster i inledningen av grundserien, medan Wings ståtar med tre raka segrar. Och även om Wings brukar starta serierna bra och tappa på slutet, så ser det mycket lovande ut för att räcka hela vägen till allettan denna säsong för flygplatslaget.

Visby-Väsby 2-3

Av rapporterna jag fått så var det en klart rättvis Väsbyseger, men rapportören (som är Visbysupporter kanske ska tilläggas) satte dock stort frågetecken för matchstraffet som Visby drabbades av med 5,15 kvar som saboterade alla försök för Visby att jaga ifatt. Och tittar man på bilderna i efterhand så känns den rätt tuff, men domaren står bättre till och kan säkert göra den bedömningen bättre. Väsby vinner i alla fall matchen och därmed så har man skaffat sig att kalasläge för att ta hem östra ettan.

Karlskrona-Krif 4-3 e sd

Det blev en riktigt pyrrhusseger för Karlskrona i matchen mot Krif. För visserligen vann man en jämn tillställning med 4-3 efter sudden, man man drabbade också av två skador på backar i matchen. Jonathan Karlsson blev liggande länge på isen innan han hämtades av ambulans, men som tur är är de tidiga rapporterna positiva och han blir förhoppningsvis inte borta länge. Då kanske det är värre med Gustav Berglund som lär ha åkt på en kraftig hjärnskakning sedan han fått en armbåge av Oliver Glenmar. Två jobsposter givetvis. Sebastian Sundlöv fick gå ner på backen och var sedan medskyldig till Krifs 3-3-mål där han går bom ordentligt när Jesper Hultberg snurrar upp honom i korvkön innan han drar in kvitteringspucken. Det är inte första gången forwards som blivit omskolade till backar orsakar baklängesmål, härom matchen var det Nybros Robin Wengdahl som tog ett felbeslut som gav baklängesmål. Nu får KHK ge sig ut på backjakt på en marknad som är tunnare än tunn. Dock så satt segern givetvis skönt, segrar i jämna matcher smakar alltid extra gott.

Nybro-Troja 1-0

En väldigt målsnål tillställning där två storspelande målvakter höll nere siffrorna, men också förvånansvärt impotenta lag vad gäller målskytte. Speciellt Troja som (enligt uppgift) spelade fin anfallshockey där man hade bud på mål gång på gång, dock utan att få in puckuslingen. Det lär bli extra avslutsträning i Ljungby till nästa match.

Vimmerby-Kalmar 0-3

Kalmar visade att de behärskade offensivhockey bäst, då de lyckades kombinera det med en strikt defensiv, samt en matchvinnarmålvakt. Lite ”lustigt” är att 2-0-målet faktist är ett rent självmål, där en Kalmarspelare bakom mål lägger in en isare framför och när en Vimmerbyspelare ska ta med sig den så styr han istället in den bakom Scott Hector i egna kassen. Även 3-0-målet ser rätt billigt ut, och från det hämtade sig aldrig Vimmerby, trots att man skapade flera bra chanser.

Halmstad-Mörrum 4-1

Det blev Halmstad som fortsätter inneha förstaplatsen efter segern mot Mörrum med 4-1. En odiskutabel seger och Halmstad har en närmast unik förmåga att höja sig när de är nederlagstippade. Det verkar som att det sitter mycket vinnarkultur i väggarna där.

***

I eftermiddag väntar tre matcher i norr, där Kiruna IF hoppas ta sin första trea när man möter Örnsköldsvik, Hudiksvall lär kunna få ett målkalas borta emot Kiruna AIF och där jag tror Boden gör processen kort med Sundsvall. Men den som lever lär få se!

Lämna ett svar