Idel spännande möten ikväll!

Ikväll spelas det sex matcher i ettan, alla är intressanta på sitt sätt. Jag reder ut varför!

Enköping-Wings

Enköping är ett lag som har nått allettan ett par gånger under de senaste åren, men förra säsongen lyckades man inte alls och såväl tränare som sportchef fick lämna. Nu har man tagit ny sats, men ändå så har man inte fått någon utdelning. Två raka 0-3-förluster, visserligen mot två topplag (Visby och Väsby), men inte ett mål framåt och förlorar man också kvällens match kan det lukta kris på riktigt. För Wings del så har man överraskat positivt med två raka segrar, och det mot två andra förväntade topplag, Huddinge och Tyresö/Hanviken. Tar man en tredje raka så har man fått en ruggigt bra start och då kan man också få en liten marginal ner till lagen som jagar nedanför allettanstrecket. .

Visby-Väsby

Ett riktigt toppmöte i östra ettan. Vi tippade Väsby och Visby som etta och tvåa i serien och det äör också på dessa positioner vi återfinner dom. En spännande tuppfäktning som kanske ger en indikation om vilket lag vi finner överst i tabellen när serien summeras?

Karlskrona-Krif

Två lag med höga förväntningar på sig inför seriespelet, då båda lagen har spänt bågen rejält med fina nyförvärv in. Men också två lag med rätt ifrågasatta tränare och två lag som förlorade i premiären. Nu är det alldeles för tidigt att prata om kris efter bara två matcher, men nog tror jag att såväl Erik Karlsson (tränare KHK) som Emil Ivansson (tränare Krif) skulle tycka det vore väldigt skön med en seger ikväll.

Nybro-Troja

Ett möte mellan de två lag som hade lägst odds som seriesegrare inför seriespelet, men också två lag som inlett seriespelet lite under förväntningarna. Troja förlorade premiären mot Kalmar och gungade mot Vimmerby även om man vann till slut, medan Nybro efter premiärsegern mot Karlskrona åkte på en rejäl näsbränna då man förlorade mot nykomlingen Tyringe. Det är med andra ord två lag som gärna vill visa upp en bättre sida av sig själva, samtidigt som de pinkar revir gentemot varandra inför resten av säsongen.

Vimmerby-Kalmar

Hade det varit förra säsongen så hade det varit ett möte mellan två motpoler spelmässigt. Vimmerby med en benhård defensiv mot ett Kalmar med en sprudlande offensiv, en intressant holmgång på sitt sätt. Men till denna säsongen har Vimmerbys nya tränare Hampus Sylvegård lagt om kursen helt för hemmalaget. Borta är gnetet och in har faktiskt ett liknande spel som Kalmar spelar kommit. När det stämmer för Vimmerby så har det så här långt sett ögonfägnande ut med bra snurr i anfallszon och under perioder av matcherna har man fullständigt malt ner motståndarna i egen zon, precis som Kalmar brukar göra. Men prestationen har varierat under matcherna och nu ställs man mot ”mästarna” i offensiv ishockey, det ska bli intressant att se vem som lyckas mala ner motståndarna bäst. Speciellt som Kalmar torskade överraskande senast mot Mörrum, var det en engångsföreteelse eller är man i gungning?

Halmstad-Mörrum

Serieettan mot serietvåan! Det hade ingen trott inför säsongen, inte ens supportrarna själva skulle jag tro. Men båda lagen har imponerat under inledningen, Halmstad har tagit två klara segrar mot Krif och Halmstad, medan Mörrum slagit Borås och storskrällt mot Kalmar. Nu möte två lag med gott självförtroende, vilka fortsätter på vinnarspåret?

Lämna ett svar