En snabbkik på norr

I min förmiddagsgenomgång så hann jag inte slänga någon blick på den norra ettan, men det ska jag försöka ta igen i detta inlägg. Tre matcher spelades i den norra ettan med två programenliga segrar och en skräll som facit.

Vi börjar med de två programenliga segrarna. Piteå såg ut att gå mot något av en överkörning av Örnsköldsvik då man ledde med 3-0 redan efter den första perioden, en period man vann skotten med 19-6 i. Men de sista två perioderna vann faktiskt lite överraskande Örnsköldsvik med 1-0, starkt gjort med tanke på den tuffa matchstarten, det tyder på stark moral. Nu vann Piteå ändå till slut med 3-1, men någon storseger fick inte det vässade Piteålaget. Noteras kan att Albin Thyni Johansson gjorde mål igen, hans tredje på två matcher.

Kiruna IF stog upp bra mot Boden men föll ändå till slut med 4-2, efter att sista målet fallit i tom kasse. Samtidigt ska sägas att Boden vann rättvist. Andra perioden malde man ner Kiruna djupt ner i egen zon och matchen kunde/borde ha varit avgjord redan där. Så ett starkt Boden som nu ligger tvåa i serien efter två raka fullpoängare, men även IF kan se framtiden an med lite mer självförtroende.

Då avslutar vi med skrällen. Vännäs snöt lite överraskande poäng i premiären mot Kiruna IF, men allettanständige Kalix borde man inte kunna rå på. Men det gjorde man, för när krutröken skingrats så hade man vunnit matchen med 4-3 efter straffar. I en jämn match där lagen följdes åt så var det till slut Norbert Hari som kunde sätta den avgörande straffen. En kalasstart på seriespelet för Vännäs med andra ord, medan Kalix endast plockat en enda pinne, efter att man förlorat med klara 6-2 mot Boden i premiären. Mer hade jag förväntat mig av Kalix.