Korta reflektioner om onsdagsmatcher

Idag tänkte jag kika framåt, mot onsdagens omgång där det finns några riktigt intressanta möten och några som känns mer givna.

I den norra ettan ska Piteå köra över Örnsköldsvik alla dagar i veckan, något annat finns inte på kartan. Kiruna IF och Boden vann sina första matcher, men medan Boden imponerade mot Kalix i 6-2-segern, så var insatsen betydligt svagare från Kiruna IF:s seger mot Vännäs. Det är ett lag man inte borde ha behövt straffar för att besegra och därmed så förstår man att Boden bör ro hem detta komfortabelt. Till sist så ska Kalix åka till Vännäs för att resa sig igen efter manglingen mot Boden. Det bör man fixa.

***

I den östra ettan spelas det fyra matcher. Strömsbro bör vara favoriter mot Nyköping, men samtidigt är det ingen skräll direkt om Nyköping kan ta sin första seger. Huddinge förlorade överraskande sin premiär mot Wings (omgångens största skräll), nu ställs de mot ett Vallentuna som i sin tur skrällde positivt då de lite överraskande lyckades vinna mot Nyköping i sin första match. Kan Huddinge hitta in på vinnarspåret eller kan Vallentuna välta ännu en favorit? Wings gjorde en kanonmatch mot Huddinge, trots de får de finna sig i att vara klara underdogs mot Tyresö/Hanviken. För trots att Tyresö/Hanviken förlorade i premiären mot Visby så har de ett vasst lag som bör kunna säkra tre poäng. Till sist så lär Väsby kunna betvinga Segeltorp tämligen komfortabelt.

***

Den västra ettan bjuder på en riktigt intressant match då förra säsongens etta, Mariestad, åker till förra säsongens tvåa, Surahammar, för en förväntad toppmatch. Ska man gå på resultaten i omgång ett så borde det bli en munsbit för Mariestad, då de pulveriserade Linden med hela 9-2 i sin match, medan Surahammar stortorskade mot Tranås med 0-5. Men jag tror inte alls det blir så ojämnt som de siffrorna indikerar, utan istället på en jämn och oviss match, även om Mariestad kanske får ses som knappa favoriter.

Borlänge var nära att skrälla mot Skövde i premiären, men tappade 3-1 till 3-3 på de sista 21 sekunderna. Nu får de finna sig i att istället vara favoriter när Köping kommer på besök, dock ska ett varningens finger höjas för Köping som avslutade träningsmatchandet starkt och också vann sin premiärmatch mot Forshaga. Ett Forshaga som inte lär ha så mycket att hämta mot ett starkt Tranås.

Linden åkte som sagt var på stortorsk mot Mariestad, ska det bli en ny nu när ett annat förväntat topplag, Dalen, kommer på besök? Jag är inte så säker på det, Linden spelade faktiskt rätt fin hockey, med starkt anfallsspel, och kan de bara skruva på defensiven så kanske de kan störa Dalen.

Sista matchen är den mest ovissa och står mellan två lag som knep två poäng i premiäromgången, Lindlöven och Skövde. Lindlöven vann lite överraskande mot Dalen, och kan absolut bli att räkna med. Skövde lyckades i sin tur skruva sig ur Borlänges grepp, och det tror jag gör att de kommer lyfta sig och bör ses som knappa favoriter i matchen.

***

Till sist den södra ettan, där den mest intressanta matchen på förhand är Troja-Vimmerby. Troja som gjorde två bra perioder mot Kalmar men som inte lyckades hålla sig på isen i sista och rasade, mot ett Vimmerby som hade fullt sjå att slå ett vilt kämpande Tyringe. Troja lär ses som favoriter, men Vimmerby är inte ofarliga, speciellt om de kan få till sitt fina rörliga anfallsspel. Dock finns risken att de kör fast i ett ramstarkt Trojaförsvar och åker på spelvändningar. Då kan det rasa för hemmalaget.

Att Nybro ska spöa Tyringe räknar väl alla med, så även jag. Halmstad fick en skön seger mot Krif som dock gått oerhört svagt under försäsongens sista matcher. Nu ska västkustlaget ta emot Borås, och då Borås gjorde en slät figur mot Mörrum så talar det mesta för en ny seger för hemmalaget.

Karlskrona och Krif är båda nollpoängare, Karlskrona efter förlust mot Nybro och Krif efter förlust mot Halmstad. Krif har som sagt var visat på väldigt svag form och trots ett väldigt spännande lag får de ses som klara underdogs.

Lämna ett svar