Måndagssummering

På måndagar hoppas jag hitta tid till att sammanfatta matcherna jag sett och även de viktigaste händelserna under helgen, med start idag.

Igår hann jag skriva ett inlägg om lördagsmatchen mellan Dalen och Lindlöven, en match som Lindlöven lite överraskande vann. Igår såg jag en annan match i västra ettan, nämligen Mariestad-Linden. En rätt oviss match innan, då Linden faktiskt vann en träningsmacth lagen emellan för bara tre veckor sedan. Men när pucken väl släppts så fanns det ingen ovisshet längre. I en välspelad match, där Linden verkligen bjöd upp till spel, så vann hemmalaget med hela 9-2. Hela sju av målen gjordes av nyförvärv, varav Oscar Tellström var värst med tre stycken. En imponerande insats där Bois mer offensiva inställning verkligen gav full utdelning, för hemmalaget bjöd på en fartfylld och chansrik hockey vars like de inte visade prov på på hela förra säsongen.

En annan överkörning bjöd Piteå hockey på när man körde över Kiruna AIF med hela 8-1. Redan efter den första perioden stod det 6-0 och matchen var givetvis körd. Då hade lovande backen Albin Thyni Johansson redan gjort två mål och frågan är om inte han slår igenom på allvar i år?

Dom som hoppats få se en jämn match mellan Kalix och Boden hoppades förgäves. Efter drygt halva matchen stod det redan 1-6 och även om Kalix putsade siffrorna till 2-6 så var segern odiskutabel. Min interna poängligavinnare Emil Lindblom infriade mina förväntningar genom att göra Kalix båda mål.

Teg stod upp rätt bra mot real Hudiksvall, men fick ändå se sig besegrade med 4-2. Alexander Bjurström bjöd i matchen på en grym soloräd, antagligen omgångens snyggaste mål.

Wings bjöd på omgångens skräll när man vann borta mot Huddinge med 6-5 efter straffar. Wings som gått ruggigt knackigt under försäsongen verkar ha tänt till nu när det stod poäng på spel.

Det förväntade toppmötet i västra ettan mellan Tranås och Surahammar tände aldrig riktigt till. Tranås var minst en klass vassare, framför allt i de första två perioderna, och vann med klara 5-0 till slut. En imponerande seger av smålänningarna som nu måste ses som de kanske största favoriterna i den västra ettan.

För en annan av favoriterna, Skövde, var riktigt illa ute mot bottentippade Borlänge. Hemmalaget Skövde låg under med 0-3 långt in i den tredje perioden, och låg under med 1-3 med 30 sekunder kvar. Men med 21 sekunder kvar kom först 2-3, och med blott 3 sekunder kvar på klockan så kom också kvitteringen 3-3. Det var Adam Thilander som vräkte in kvitteringen och han stod också för assist till de andra två målen, trots att han egentligen gjorde en rätt svag insats. Imponerande på sitt sätt. Skövde vann sedan matchen efter straffar.

Toppmötet mellan Kalmar och Troja bjöd på raffel. I två perioder. Så långt stod det 2-2, men sedan började Troja dra på sig den ena tvåan efter den andra som före detta Karlskogaspelaren domaren Mikael ”Daggen” Eriksson inte kunde blunda för. Kalmar var grymt effektiva när de fick chansen till spel med en man mer och kunde rinna ifrån till de klara segersiffrorna 7-3. Snacka om rivstart för Kalmar!

Halmstad spöade de inför säsongen hypade Krif med 1-4. Ska det bli ännu en säsong där Krif står med ett starkt lag men ändå underpresterar?

Nykomlingen Borås fick en mardrömsstart på sin sejour i ettan. 2-7 mot ett Mörrum som tappart det mesta av det bästa sedan förra säsongen. Samtidigt starkt gjort av Mörrum som kanske kan överraska fler gånger?

Lämna ett svar