Efter och före

På bjudning igår kväll så därför kom det inget blogginlägg igår kväll. Men jag hann i alla fall se matchen mellan Dalen och Lindlöven (som slutade 2-3 e sd). Ett möte mellan Dalen som jag tippat bli ett topplag och ett Lindlöven som jag ser som första utmanare om en allettanplats. Ett möte som inte bara var intressant för mig ur den aspekten, utan också för att jag skulle kunna få bra svar på två frågor jag ställt mig under försäsongen: Kunde Dalen leverera bättre offensivt nu än vad de gjort under försäsongen, nu när det blev allvar så att säga? Och hur bra är Lindlöven egentligen när de ställs inför ett taktiskt skickligt motstånd?

På fråga ett så tycker jag två svar.
1. Dalen var effektiva: De gjorde två mål på knappt några målchanser alls.
2. Dalen hade väldigt svårt att skapa chanser.

Om man undantar fjärdekedjan med Christian Röykås Marthinsen i spetsen skapade man i princip ingenting.Det var till och med så illa att man hade svårt att etablera powerplayspel, trots många chanser. Fjärdekedjan skapade sina chanser med tyngd och malde ner motståndarna snarare än med lir, och det kanske är så Dalen behöver bygga sitt spel? En spelvändning värd namnet hade man, ett Dalen som brukar vara sylvassa i omställningsspelet. Nej tränare Pelle Gustafsson har en hel del att slipa på i offensiven, även om defensiven avgår matchen med betyget MVG.

På fråga två så är svaret: Sådär. Lindlöven hade också svårt att skapa något mot ett försvarsskickligt Dalen som hela tiden såg till att hålla Lindlövenspelarna på utsidan. Med undantag av skickliga Tobias Sjökvist så vägde man lätt och hamnade mycket ute vid sargerna och trafiken in på mål hölls lätt undan av elakt spelande Dalenbackar. Chanserna och målen kom genom Sjökvists briljans och snabba omställningar. Det och ett bra försvarsspel tar man säkert med sig till nästa match, men man kommer säkert också prata om vikten av att ta striden framför mål.

***

I eftermiddag fortsätter premiäromgången. Vi har några höjdpunkter att se fram emot:

Boden-Kalix: Ett rivalmöte som alltid brukar bjuda på riktiga holgångar.

Hudiksvall-Teg: Dags för real Hudiksvall att äntra scenen. Kan ett spelskickligt Teg skrälla?

Hanviken-Visby: Ett toppmöte i östra där Hanviken säkert visa att de blir att räkna med också denna säsong.

Tranås-Surahammar: Ett toppmöte i västra ettan som ska bli en väldigt intressant värdemätare. Hur mycket bättre är Tranås i år, och hur fixar Surahammar det nya favoritskapet?

Kalmar-Troja: Ett toppmöte i den södra ettan, mellan eviga storlaget Troja och uppstickaren Kalmar. Jag tror på en riktigt bra match!

Lämna ett svar