Lagens interna poängligavinnare – norra

There can be only one! Så är det. Eller så kan det finnas tio, i alla fall i detta fall, när jag nu utser vem i varje lag i norra ettan som vinner den interna poängligan.

Boden – Max Wahlgren

Förra säsongen vann Anton Tano den interna poängligan under grundserien, men han pluggar till läkare. Då kikar jag istället på nyförvärven, och där har tvillingarna Wahlgren utmärkt sig positivt under försäsongen, och de kommer ju också från en stark poängsäsong i Hudiksvall. Då var det Max som lyckades allra bäst, och det gör att mitt val faller på honom.

Hudiksvall – Henrik Olsén

Förra säsongen vann Christoffer Jansson titeln, och visst är han en högst tänkbar och trolig kandidat. Men jag gillar Henrik Olséns urkraft, en powerspelare omöjlig att ta pucken ifrån kombinerat med bra spelsinne.

Kalix – Johan Lindblom

Samuel Eriksson och Ace Cowans har lämnat, men trean Johan Lindblom är kvar, likasp eviga poängbacken Johan Pettersson. De utmanas av spännande nyförvärvet Sebastian Huczkowski som säkert kan få en nytändning när han nu lämnar Boden. Valet är svårt, men jag bestämde mig till slut för att det blir Johan Lindblom som får mitt tips. Han tror jag kan få ett riktigt genombrott denna säsong, han har sett pigg ut av det lilla jag sett av träningsmatcherna med Kalix.

Kiruna AIF – Oscar Fredriksson

AIF är starkt nederlagstippade men gjorde ett riktigt bra DM, och där tycker jag Oscar Fredriksson gjorde en ruggigt bra turnering. Han är en van poänggörare och jag tror att han kan gå mot en stark säsong.

Kiruna IF – Jacob Hansson Geidon

Här tror jag kampen kommer att stå mellan nyförvärvet Matias Mustonen eller poängmsaskinen Jacob Hansson Geidon. Men då Jacob redan är inne i grejorna från start tror jag han får ett litet försprång och håller undan.

Piteå – Victor Edström

Här kanske många är förvånade att jag inte utser Joakim Högberg eller Magnus Isaksson till vinnare, de har ju tradition av att spruta in poäng. Men de är visserligen bra, men lite på nedgång, något man definitivt inte kan säga om Edström. Blott 22 år gammal snittade han en poäng per match, och med ett års mer rutin kan den siffran öka ytterligare.

Sundsvall – Marcus Sirén

Bröderna Sjöberg och Anton Gustavsson är inte kvar, men kvar finns Pontus Englund. Han är säkert med och slåss om titeln, men man har också fått in två pretendenter i form av Mathias Hellgren och Marcus Sirén som båda gjorde bra ifrån sig i sina tidigare klubbar. Jag tror det kommer bli jämnt, men väljer ändå till slut kvicksilvret Marcus Sirén, som säkert kommer få mycket istid och därmed utveckling.

Teg –Oscar Frestadius

Det ska bli spännande att se vad Oskar Håkansson kan få för utveckling i en mer slagkraftig omgivning, och även William Magnusson ska bli spännande att se i ett offensivt Teg. Jag tror att dessa två kommer kunna utmana Frestadius, men spelskickliga Frestadius har ingen inkörningsperiod och vinner på det.

Vännäs – Norbert Hari

Hugo Ek Koskela och Alexander Karlsson har lämnat, så de faller bort som alternativ. Felix Hälldal vore då kanske det naturliga valet, men jag väljer att tro på en oustider: Norbert Hari har sett intressant ut på försäsongen och ungraren kan mycket väl bli ett stort utropstecken i vinter.

Örnsköldsvik – Linus Håkansson

Sett över hela förra säsongen gjorde Linus Håkansson faktiskt mer poäng än brorsan, Oskar, även om Oskar vann grundseriens poängliga. Jag har svårt att se någon riktig konkurrent till honom, även om de två Östersundsjuniorerna Felix Filipsson och Vilgot Dahlén ska bli spännande att se.

Lämna ett svar