Så har lagen i södra ettan träningsmatchat

Vilket lag har lyckats bäst under träningsmatcherna och vilken form är lagen i inför seriepremiären? Ja detta ska jag försöka reda ut när jag redovisar resultaten i träningsmatcherna för lagen i den södra ettan.

Borås har mestadels förlorat på försäsongen, men så har man också mött nästan idel starkt motstånd. Man tog en stark seger i sista matchen mot Dalen, vilket säkert gör dem mer hoppfulla inför premiären. De har dessutom förstärkt med Trojanen Emil Eriksson under veckan, så de kanske är lite på g. Dock har man drabbats av ett bakslag, då tilltänkta toppmålvakten Konstantin Barulin inte kom loss till seriestarten, frågan är om han kommer från Ryssland överhuvudtaget.

Snacka om att Halmstad blandat och gett under försäsongen. Varannan vinst, varannan förlust har varit genomgående temat. I genrepet så lyckades man betvinga Tranås som gått rätt bra under försäsongen annars. Om det innebär ny förlust i premiären eller om man faktiskt kan göra två bra matcher i rad återstår att se, formen är minst sagt ojämn.

Det lag som imponerat mest av söderlagen under försäsongen är helt klart Kalmar. Inte vara resultatmässigt, där man ståtar med sex raka segrar mot starkt motstånd efter premiärförlusten, utan dessutom spelmässigt. Kommer vara fullpumpade med självförtroende och spelglädje till seriepremiären, se upp Troja!

Karlskrona är ännu ett lag som haft en ”bumpy ride” under försäsongen. Ett par starka segrar mot Tingsryd och Nybro, men också förlust mot lokalrivalerna Mörrum som har ett svagt lag denna säsong. I söndags blev det dock en seger hemma mot Nybro, laget man alltså möter i kvällens premiär (konstigt lagd träningsmatch måste jag säga), och det borde gett ordentligt med råg i ryggen.

Det lyser mycket rött i Krifs resultatrad. Sex av sju matcher har slutat i förlust, enda segern kom mot storlaget Nybro, i en match jag såg och där man faktiskt imponerade. Men den segern kom tidigt och sedan dess har man bland annat dubbla förluster mot Mörrum och lagets form känns högst tveksam.

Det är inte många som tror på Mörrum inför denna säsong, med tanke på att de halverat spelarbudgeten och tappat många av sina stjärnor. Men tittar man på träningsmatchresultaten så ser de faktiskt riktigt bra ut (mestadels) och jag tror att man är precis där man vill vara efter försäsongen

Nybro har träningsmatchat mest av samtliga söderlag (9 matcher) och resultatmässigt ser det helt ok ut. Ett par förluster mot allsvenskt motstånd kan man köpa och en förlust vardera mot Krif och Karlskrona är också sånt som händer. Men spelmässigt har det kanske inte sett så jättevasst ut och det i kombination med att man förlorade mot premiärmotståndaren Karlskrona i genrepet gör att man kanske är lite osäker på var man står när pucken släpps ikväll.

Troja inledde träningsmatchandet minst sagt svagt, med svagt försvarsspel och tandlöst anfallsspel, men har steppat upp mer och mer. Så även om genrepet mot Dalen såg minst sagt oinspirerat ut så tror jag man har bra koll på grejorna inför premiären.

Resultaten lyser rätt grönt och fint för Tyringe under träningsmatcherna, men granskar man resultaten så kommer tre av segrarna mot tvåanmotstånd och bara ett mot ettanmotstånd. Därför är det kanske tveksamt var laget står riktigt, men de lär i alla fall inte ha bristande självförtroende.

Jag har stundtals varit lite hård mot Vimmerby och kritiserat dom för att köra lite med huvudet under armen. Men det bottnar nog i att man försökt att implementera ett helt nytt, betydligt mer offensivt, spel, vilket kan ta tid. Kikar man på resultaten så ser man att det ändå ser riktigt bra ut, tre nollor mot bland annat ett allsvenskt motstånd och fem segrar av sju möjliga. Det blir nog bra detta redan till seriestarten.

Lämna ett svar