Giganternas kamp

Lets get ready to rumble! Ett klassiskt hockeycitat som indikerar att nu är det allvar, nu kör vi igång. Och ikväll kör det verkligen igång på bästa sätt. I ett klassiskt tungsviktsmöte så ska den stora favoriten Nybro ta emot det för detta storlaget Karlskrona. Ett Nybro, som fallit på målsnöret ett par säsonger i rad, men som vässat sin trupp om möjligt än mer, mot ett Karlskrona som sedan tiden i SHL hela tiden gått bakåt, men som i år för första gången sedan dess tagit ett kliv framåt. Ett kliv som gjort att man nu måste tas på allvar.

Nybros lagbygge är ruggigt stark. Frågan är om något lag någonsin satsat så mycket pengar, så mycket scouting och så mycket tid på att få ihop ett lag som kanske är det starkaste på ettannivå sedan ettan blev rikets tredjeliga. Målvaktssidan håller bra allsvensk klass. Forwardssidan imponerar med ett helt koppel spelare som lätt skulle kunna spela allsvenskt. Backsidan må vara lite mindre ramstark, men med ett par spetsar in där så skulle Nybro vara redo för en allsvensk säsong redan nu, och det utan att behöva kvala sig kvar.

Mot detta ställs ett Karlskrona som gjort ett ordentligt omtag. När man för två säsonger sedan ramlat ner i ettan så trodde man att man skulle kunna ta sig tillbaka utan problem, man skulle bara behålla några av stjärnorna så skulle de fixa saken med utfyllnad i övrigt. Men ettan håller en riktigt bra nivå, där räcker det inte med några halvmesyrer. Det har lag som Västerås och Södertälje fått erfara, deras supportrar talar fortfarande med andakt om chocken de fick när de såg vad bra lag det fanns i ettam. Nu lyckades visserligen båda dessa lag ta sig upp direkt, men så insåg också deras ansvariga vad som krävdes. De satsade på att inte bara behålla spets, de sökte också upp ettanspets, spelare som visste vad som krävdes för att ta vinna matcher också på ettannivå för att bredda. Det är det Karlskrona insett till denna säsong. De har byggt inte bara med spets, utan också med en bredd på både spets och numerär som man inte haft tidigare. Det gör att laget känns mer relevant, mer på riktigt ett hot och det är inte bara till namnet KHK är en gigant denna säsong.

Så nu är frågan: Vem vinner denna giganternas kamp? Nu kööööööööör vi! Vad kul detta ska bli!

Lämna ett svar