Lagens interna poängligavinnare – Östra

Vi fortsätter vår odyssé om vilka jag tror tar hem den interna poängligan i alla ettanlag. Denna gång har har turen kommit till den serie som kallas Stockholmsserien, nämligen den östra.

Enköping – Ludvig Wallin

Förra säsongens interna poängligavinnare blev Daniel Andersson, men så missade också Ludvig Wallin fem matcher. I slutändan så var det också Ludvig som vann totalen och mycket talar för att den spelskicklige 23-åringen ska fortsätta ligga i topp. Den som jag ser som främsta utmanaren är speedkulan Simon Sjöberg, men det kan ta tid för ett nyförvärv att hitta rätt och därmed så fallen han bort.

Huddinge – Björn Jonason

Detta lär bli en tvekamp mellan de båda Huddingeveteranerna Björn Jonason och Joakim Hälleström. Båda är notoriska poänggörare och lika dåliga förlorare som om de var 17. Jag tror att kampen blir jämn, men då Jonason alltid brukar vara överjävlig mot mitt Mariestad så faller valet på honom.

Nyköping – Isak Dahlin

Han kom tvåa i interna poängligan under grundserien senast det begav sig, och då ettan Alex Levänen inte är kvar så är manteln hans att ta. Visst har han konkurrens, kanske främst av Albin Ivarsson Hamberg och Sören Dietz Larsen, men den vindsnabbe Dahlin kan stå inför en riktig genombrottssäsong så pengen faller på honom.

Segeltorp – Henrik Rommel

Henrik är inte bara lagets självklara poängligavinnare, han är en pretendent på att bli hela östra ettans poängkung. En poänggörare och matchvinnare som kommer kunna göra stor skillnad om han blir kvar i Segeltorp.

Strömsbro – Viktor Ehn

Förra säsongen stod Stefan Söder och Viktor Ehn i en klass för sig själva i den interna poängligan, och då Söder lagt skridskorna på hyllan står Ehn ensam kvar med flaggan. Det ska dock bli intressant att se vad Mikael Hansson kan förmå i poängväg, kan han utmana?

Tyresö/Hanviken – David Karlström

Först tänkte jag skriva Edvin Hammarlund, jag gillar verkligen den skridskostarke och spelskicklige backen, men det är ytterst sällan backar vinner några poängligor (Johan Pettersson undantagen) och det finns ett väldigt spännande nyförvärv till Tyresö/Hanviken. David Karlström kommer från ett par allsvenska säsonger där han fått en undanskymd roll längre ner i hierarkin, men han är fortfarande ung och har gjort mycket poäng i juniorleden. Då såväl Dennis Nordström som Felix Liljegren lämnat så lär Karlström få en framträdande roll med mycket tid i powerplay, och då tror jag att han kan gå en riktigt poängstark säsong till mötes.

Vallentuna – Lucas Paulsson

Lucas Paulsson är ett inte helt givet val, återkommande Gustav Jansson var också han en flitig poänggörare under tiden i Vallentuna. Även kanadensaren Dustin Cordeiro känns intressant. Men Lucas är ändå en spelare man vet kommer att göra mycket poäng, de andra känns mer som chansningar.

Visby – Justus Mikkonen

Här tror jag det kommer vara två om budet. Dels Linus Lundström, nyförvärvet från Östersund som snittade nästan en poäng per match förra säsongen, dels nya finnen Justus Mikkonen. Visby har dock ett väldigt bra track record vad gäller finnar, man lyckas alltid pricka rätt känns det som. Därför faller också valet på Justus Mikkonen som har ett fint facit från finska Mestis men också fått chansen några matcher i Liiga.

Väsby – Carl Wassenius

Wassenius vann interna poängligan i överlägsen stil, och han är inte sämre i år. Möjligen skulle Tobias Liljendahl kunna utmana, men nej, Wassenius kvaliteter offensivt är svåra att bräcka, han kom trea i hela ettans poängliga förra säsongen.

Wings – Jesper Andersson

Förra säsongens tvåa rankas nu som etta sedan Christian Blomqvist valt att prova lyckan i Polen. En nyttig forward som både gör poäng och är jobbig för motståndarna. Han lär dock inte kunna känna sig ohotad, Mikael Hedlund är ett bra nyförvärv som lär producera bra med poäng och hur kan Väsbyvärvningen Gustav Eurenius prestera i en större roll?

Poängtoppen i den östra ettan

  1. Carl Wassenius, Väsby
  2. Henrik Rommel, Segeltorp
  3. Tobias Liljendahl, Väsby

Lämna ett svar