Så har lagen i västra träningsmatchat

Då kan vi definitivt lägga träningsmatcherna bakom oss och se fram emot att pucken äntligen släpps när det spelas om poäng. Men innan vi tittat fram mot första omgången, så tänkte jag att vi ska kika lite på hur lagen i den västra ettan presterat under försäsongen.

Förklaring vad de olika färgerna står för.

Borlänge har bara spelat fyra träningsmatcher, minst av samtliga lag. I de två inledande matcherna besegrade man tvåanmotstånd, men i se sista två matcherna så besegrade man två lag från den östra ettan och därmed är man obesegrade under träningsmatcherna. I sista matchen vände man ett 1-3-underläge mot Wings till en 4-3-seger, och fick därmed ett bra formbesked. I matchen var man förstärkta med meriterade Johan Skinnars, om han kommer spela med laget under säsongen återstår dock att se.

Dalen inledde träningsmatchandet med fina segrar mot topprivalerna i den västra ettan, Mariestad och Tranås. Men sedan dess har det gått trögare med fyra raka förluster, även om man fick till en förlängning mot Troja i den sista. Det gav säkert lite mer trygghet till laget inför premiären.

Forshaga har förlorat mot västlag plus ett tvåanlag, men lyckats besegra två lag från östra ettan. Utöver den inledande förlusten mot Vänersborg (ofta svårt första matchen) så har man ändå kommit undan med godkända resultat, och kommer säkert in med hyfsat självfötroende.

Köping har haft märkligt svårt med Segeltorp, men annars har man ett bra facit under träningsmatcherna, betydligt bättre än vad många förståsigpåare som tippat laget i botten på västra ettan kunnat tro. Kronan på verket var givetvis 6-0-segern mot Surahammar i sista träningsmatchen. Motståndarna i premiären, Forshaga, är härmed varnade!

Linden har blandat och gett i sina träningsmatcher, mycket kanske beroende på att man var väldigt skadedrabbade under de inledande matcherna. Men segern mot Mariestad är stark och jag tror man är rätt nöjda med försäsongen ändå.

Lindlöven har en riktigt stark försäsong bakom sig med ”poäng” i alla matcher och fyra segrar på sex matcher. Framför allt så har man lyckats hålla nere antalet insläppta mål, något man haft lite problem med tidigare år. Lär gå ut fyllda av självförtroende till seriepremiären.

Mariestad inledde träningsmatchandet uselt, men har haft en starkt stegrande formkurva och i 5-0-segern i genrepet mot Forshaga imponerade man. Framför allt så har defensiven förstärkts vilket syns i två raka nollor, och Anton Malmborg och Isac Ohlsson har imponerat.

Skövde har träningsmatchat flitigast av samtliga lag, och man har verkligen tagit kliv sedan förra säsongen. Man inledde också träningsmatchandet bra, speciellt 4-0-segern mot Troja imponerade. På slutet kanske det kom lite grus i maskineriet, men jag tror inte man är alltför nedslagna då insatserna ändå var klart godkända.

Surahammar har bara spelat fem träningsmatcher, och det är verkligen upp och ner resultatmässigt. Laget har bland annat tagit en imponerande 9-0-seger mot Enköping, men i sista matchen gjorde man också en svag 0-6-insats mot Köping. Det gör att man nog känner lite osäkerhet inför söndag.

Tranås har blandat lite i prestationerna under försäsongen. En förlust mot ett rätt svagt Nyköping har följts upp med en imponerande 6-2-seger mot Kalmar. Även om det blivit ett par torsk på slutet så tror jag man går in i seriespelet med rätt gott självfötroende.

Lämna ett svar