Ettans tio bästa backar

Om det var svårt att utse ettans tio bästa målvakter, så var det näst intill mission impossible att utse de tio backarna. Men Efter att Mats och jag bollat namn, våra intryck av dom, och statistik fram och tillbaka så har vi i alla fall kommit fram till våra favoriter. Trevlig läsning!

1. Dennis Fröland, Troja

Dennis Fröland har fyra säsonger i rad levererat bra på allsvensk nivå, så att den 30-åriga rightbacken nu väljer att följa med Troja ner i ettan är väldigt goda nyheter för alla supportrar. Inte så stor och fysisk, men otroligt skicklig med pucken och med en excellent skridskoåkning, samtidigt som han har bra blick.

2. Fredrik Eriksson, Borås

Han må ha nått den aktningsvärda åldern av 39 år, men han har fyra säsonger på högsta nivån i Sverige och nio säsonger i den tyska högstaligan som håller hög klass. Det är med andra ord ingen duvunge som ska leda Borås bakre led säsongen som kommer. Bra med pucken, bra blick och går inte bort sig någonstans på isen. Kommer bli otroligt viktig för laget.

3. Jesper Solomon Frisell, Karlskrona

Hade problem med skador förra säsongen, men när Jesper var hel så var det en klassback på nivån. Rörlig och spelskicklig back med sina största förtjänster i offensiven, även om han inte är dålig defensivt heller.

4. Tobias Aronsson, Mariestad

Kom till Mariestad som en utpräglat offensiv back, men Tobias Aronsson har behållit den styrkan samtidigt som han utvecklat sin defensiv ordentligt. Stark på puck med väldigt bra pass. Följer gärna med i anfallen, men är så skridskostark att han ändå är först hemåt. Har dessutom ett giftigt och dolt handledsskott.

5. Rasmus Sörgardt, Väsby

När ledande backar som Jakob Spångberg och Richard Blidstrand lämnar Väsby så kommer Rasmus Sörgardt att få axla ett stort ansvar. Det kommer den välväxte 27-åringen kunna göra på ett bra sätt. Backar inte för att smälla på, men kan också leverera bra pass och är helt ok på rören dessutom.

6. William Eckmyhl, Hudiksvall

Hudiksvalls spel förra säsongen byggde mycket på rörliga och spelskickliga backar. Den beskrivningen passar bra in på William, som var ett ständigt hot för motståndarna när han följde med i anfallen.

7. Alexander Popovic, Hudiksvall

Alexander Popovic är ännu en back i samma anda som Eckmyhl, och passar därför perfekt in i Hudiksvalls spelsätt. Inte så stor, men mjuk på blålinjen och med fin skridskoåkning och utrustad med bra spelsinne. Kommer leverera massor med poäng i vinter.

Foto: Oliver Åström, eminent fotograf för Kalix

8. Johan Pettersson, Kalix

Han börjar bli till åren nu Johan Pettersson (33), och nog börjar det märkas. Den vassa skridskoåkningen blir allt segare, och hans defensiv blir på det sättet lidande, speciellt som han får så mycket istid att han blir trött. Men man kan inte ta ifrån honom hans enorma spelsinne och förmåga att göra poäng.

9. Edvin Hammarlund, Tyresö/Hanviken

Jag imponerades av Edvin Hammarlund under den förra säsongen. Fick massor med istid och tog tillvara på den på bästa sätt. I stort sett omöjlig att ta pucken från med sin rörlighet och räckvidd. Dessutom en bra passningsspelare och därmed väldigt viktig för T/H:s uppspel.

10. Carl Ernberg, Troja

Hans stats kanske inte imponerar, men Carl Ernberg är en riktig talang. Framför allt spelet med puck, både hur han hanterar den och hur han levererar den imponerar. Är inte så storvuxen men backar inte för att spela fysiskt.

Lämna ett svar