Ettans tio bästa forwards

Vi har insett att det blir bara svårare att plocka ut våra tio favoriter ju längre upp i banan vi kommer. Speciellt som vi valde att ranka både yttrar och centrar i en och samma lista, forwardslistan. Det vimlar av spets, och det betyder att spelare som Magnus Isaksson och Marcus Paulsson inte ens platsar, men så kan man inte heller leva på gamla meriter. Till slut så har jag och Mats enats om en topp 10-lista med följande utseende.

1. Alexander Bergström, Karlskrona

Det är en ruggigt stark värvnings Karlskrona gjort i Alexander Bergström. Spelade OS för Sverige 2018 efter att ha gjort starka 41 poäng i KHL för Sibir Novosibirsk. Så sent som för två säsonger sedan gjorde han 31 poäng för HV i SHL, och förra säsongen snittade han en poäng per match i den tyska högstaligan, en liga som inte ska föraktas. Den starkaste värvningen på många många år i ettan och den klarast lysande stjärnan. Kommer äga rinken i vinter.

2. Joakim Hillding, Troja

Att Troja fick behålla Joakim Hillding trots degraderingen är givetvis en riktig fjäder i hatten för föreningen. Hillding har sju års rutin från spel i SHL/elitserien där han faktiskt gjorde hela 41 poäng säsongen 13/14. Sedan dess har väl karriären tappat lite fart, men förra säsongen lyfte han igen då han gjorde starka 40 poäng i allsvenskan för bottenlaget. Kommer betyda massor för ett allsvenskat jagande Troja som kanske saknar lite offensiv spets om man jämför med en del andra ettanlag.

3. Filip Cruseman, Karlskrona

Ännu ett KHK-nyförvärv med flera säsonger i SHL. De senaste fyra säsongerna har det dock varit spel i allsvenskan som gällt, och där har han verkligen inte gjort bort sig utan har snittat närmare en halv poäng per match. Kommer tillsammans med Bergström leda KHK i en allvarligt menad attack mot allsvenskan.

4. Nikolai Skladnichenko, Nybro

En spektakulär värvning som säkert sticker en del i ögonen, speciellt sedan flera sportchefer valt att inte ens diskutera med honom, trots att han sökt sig dit. Men visst är det en riktig klasspelare Nybro får in, en lirare och målskytt i ett med meriter från spel i KHL. Senaste säsongen gjorde han succé i allsvenskan med Kristianstad, fortsätter succén i Nybro?

5. Henrik Olsén, Hudiksvall

Gjorde en grym säsong för Hudiksvall och vann den interna poängligan i seriespelet trots att han gjorde 11 matcher färre än tvåan och trean. Var den som drev det offensiva spelet, med sin styrka på puck och förmåga att hitta avgörande passningar. Hade stundtals lekstuga med motståndarförsvaren då de hängde som klasar på honom men ändå inte lyckades ta pucken ifrån honom, vilket öppnade ytor för medspelarna.

6. Lukas Söderlund, Surahammar

Vilken makalös säsong Lukas Söderlund stod för! Den lite trulige liraren med en svajig säsong i Mariestad säsongen innan, fick det att lossna direkt och sedan var han magisk hela säsongen. Med sina 33 mål vann han hela ettans skytteliga i överlägsen stil, men han gjorde så mycket mer. Han vann puck, han täckte skott, han var ett ständigt hot och sysselsatte hela motståndarförsvar på egen hand. Den enskilt klart största anledningen till Surahammars framgångar.

7. Adam Persson, Nybro

En slitvarg och attitydspelare som denna säsong fick ett genombrott också som poängspelare. Vann under seriespelet den interna poängligan i stenhård konkurrens, och Adam lär inte ha saknat anbud från allsvenskan.

8. Eero Savilahti, Nybro

Många snackar om Janne Väyrynen, men i mina ögon är det Eero Savilahti som är den bäste finnen i Nybro. En otroligt nyttig spelare som kan allt: Spela fram, göra mål själv, tacklas och ändå jobba hårt och åka mycket skridskor. Levererade speciellt i slutspelet, 20 poäng på 13 matcher var tillsammans med klubbkompisen Juho Liuksiala bäst av alla.

9. Carl Wassenius, Väsby

Väsbys ledande offensiva spelare säsongen som gick. En ung spelare med utvecklingspotential men redan på en mycket hög nivå. En vass målskytt som också gör jobbet som krävs, en dröm att ha i laget som tränare.

10. Victor Crus Rydberg, Kalmar

Liraren med stort L. Levererar säsong efter säsong över en poäng per match, och är viktig för lagets fartfyllda offensiv då han kan sätta de viktiga passen på spelare i fart.

Lämna ett svar