Sportchefskollen – Dalen

Sportchefskollen fortsätter sin resa. Denna gång hamnar vi i den lilla orten Norrahammar, en liten bit utanför Jönköping. Pelle Gustavsson gjorde med sitt Dalen en riktigt bra säsong då man tog sig hela vägen till kvalserien till allsvenskan. Men till kommande säsong blir man av med den suveräna förstakedjan, hur ska de lyckas utan dem?

Ni kommer senast från en kanonsäsong där ni tog er hela vägen till kvalserien. Vad kan du säga om säsongen?

– Ja det var en rolig resa förra året, där vi lärde oss mycket under resan. Det var fantastiskt sportsligt, ekonomiskt var det kanske lite värre, men det har vi lärt oss av, men sportsligt var det jätteroligt.

Vad var det som föll på plats?

– Föll på plats… Vi gick till allettan i sista omgången, vi hade spelat bra men inte fått med oss poängen. Sedan i playoffet så svetsade Bodenmatchen samma oss väldigt bra som lag och vi hittade ett spel som passade oss.

De som bar laget var er förstakedja med bröderna Thörnberg och Adam Hirsch, var det ettans bästa enhet i dina ögon?

– Ja en av dom i alla fall. De var fantastiskt duktiga, men vi spelade på fyra kedjor och var beroende av alla, så det var en styrka att vi spelade på så många.

Till denna säsong så har alla dessa tre lämnat er, är det ens möjligt att täcka upp för tre så tunga tapp?

– Det tycker jag vi gjort, sedan var det lite olyckligt, vi hade hoppats på Jesper. Men vi har plockat in några unga killar och Salmi, Lidgren, Kalecic och Bergkvist. Jag tycker det ser bra ut.

Jag tänkte vi ska gå igenom lagbygget lagdel för lagdel. Om vi börjar bakifrån så har ni lyckats behålla Oscar Malm och Hampus Hedman, det måste kännas bra?!

– På målvaktssidan är vi i topp i ettan. Malm är rutinerad och bra, Hedman är yngre men gjorde det jättebra. Två bra målvakter som sporrar varandra jättebra.

På backsidan tappar ni Jaeden Martin men får istället in lovande Kalle Holm och Anton Johannesson. Är det en plusaffär som du ser det?

– Det tycker jag, det är lite annorlunda backar. Förra året hade vi mer defensiva backar, med dessa får vi in två mer offensiva backar.

Ni har en väldigt fysisk backsida med många välväxta backar som gillar att smälla på, är det ett medvetet val?

– Jag gillar såna backar, vi vill spela med aggressiva backar och sätta press på motståndarna vid deras ingångar. Så vi har några resliga backar och nu får vi in några spelande, det blir en bra mix.

Hur står sig er backsida tycker du?

– Jag tycker det är samma som med målvaktssidan, att vi ligger i topp. Med starka defensiva backar och så får vi in två unga offensiva backar som har det lilla extra.

Om vi fortsätter till forwardssidan så har ni som sagt var tappat förstakedjan och har ni bland annat fått in Felix Lidgren från Hudiksvall och Gustav Salmi Lilja från HV:s J20. Gustav var ett rejält utropstecken i slutspelet för er del. Vad kommer dessa två betyda för er?

– Felix har jag haft koll på i flera år, och har pratat med honom i tre år, han kommer vara en ledande spelare som täcker upp för Adam Hirsch. Colton Kalezic har också offensiva kvaliteter, så vi har en spännande trupp. Vi har föryngrat laget, sedan har vi Alex Ek också som var skadad nästan hela förra säsongen, han känns som ett nyförvärv, han är helt spelklar nu.

Du nämner Colton Kalezic från HA74, vad kan du berätta om honom?

– Det är en rightcenter med bra skott, och han har offensiva kvaliteter. Sedan får vi se om han får spela center eller ytter, men han ska bli intressant att se.

Ni har just nu 12 forwards i truppen, jagar ni fortfarande något? Är Emil Larsson fortfarande aktuell?

– Emil är inte aktuell, utan vi har tagit in Viggo Olsson på try out, vi kanske tar in en transatlant på try out med. Vi letar lite fortfarande, men har 13 forwards, så vi är nöjda.

Känslan är ändå att ni tappat lite spets, vad tycker du om er forwardssida?

– Spetsen har vi tappat med Jesper och Martin, men det ser ändå intressant ut. I slutet på förra säsongen tog Felix Wermelin och Kalle Hult steg framåt, även Hugo Rostedt, så det finns många som kan blomma ut och jag hoppas de kan göra det.

Ni får denna säsong åter spela i västra ettan. Vad tycker du om det?

– Det är både nackdelar och fördelar. Det blir lite längre resor, men det är också nya lag att möta, det ska bli roligt.

Hur tycker du att den västra ettan ser ut i år?

– Nu har jag inte så jättekoll, men det finns många bra lag med Mariestad, Skövde, Borlänge, Lindlöven, Tranås och Surahammar som gjorde det jättebra förra säsongen, så det blir en bra serie.

Vilka fem lag når allettan tror du?

– Det blir Mariestad, Dalen, Tranås, Surahammar och Borlänge.

Lämna ett svar