Klubbarnas egna produkter

Ett inlägg i facebookgruppen ”Hockeyettansupportrar” (se bild) fick mig att få upp ögonen och tänka till. Hur ligger det till med egna produkter i hockeyettanlagen egentligen?

Inlägget som fick mig att skriva.

Jag bestämde mig för att göra en genomgång av hur många egna produkter respektive lag har. Dessa lag visade sig ha flest egenfostrade spelare.

Topp sju egna produkter i truppen.

Skövde är alltså det lag med flest spelare som gått hela vägen från hockeyskola till a-lag, med nio spelare med Skövde IK som moderklubb. Av traditionella topplag i ettan är det Vimmerby och Mariestad som har flest, med sju vardera.

Tittar vi istället bott sju så är det exakt det antalet som inte har en enda egen produkt i a-laget. Något som jag kan tycka är rent ut sagt svagt! Av förväntade topplag kan man se såväl Dalen, Kalmar som Nybro på denna ”wall of shame”.

Lag utan egen produkt i a-laget.

Till sist så följer hela listan!

Hela listan. Bodens 3+2 beror på att två spelare kommer från Björns HC, en klubb som vad jag förstått det är Boden.
Alla uppgifter om egna produkter kommer från eliteprospects,

Lämna ett svar