Lagens bästa värvningar: Västra

Många starka värvningar har gjorts under silly season, men det är bara en som kan vara den allra bästa i respektive lag. Sist ut i min genomgång av dessa gäller värvningarna i den västra ettan.

Borlänge: Isac Garfvé, c/fw (från Mora)

Juniorlandslagsmannen Isac Garfvé sticker ut i positiv bemärkelse bland Borlänges i övrigt väldigt bleka värvningar. 20-åringen hade en fast plats i Moras allsvenska lag förra säsongen, om än i en undanskymd roll. En skicklig tekare med bra fart och som med en större roll, (han lär få en väldigt stor roll i Borlänge), säkert också kommer kunna leverera en hel del poäng.

Dalen: Anton Johannesson, b (från HV J20)

En stor talang som yngre då han var U18-landslagsman och tippades att gå i NHL-draften. Nu blev det inte så, men visst har han skills ändå. Liten och rörlig, med bra blick och uppspel. En riktig poängback som kommer bli viktig för Dalens offensiva spel när man nu tappat sin spets.

Forshaga: Jonas Nyman, c/fw (från Krif)

Forshaga är duktiga på att locka till sig spelare med moderklubb någonstans i Värmland som längtar hem igen. Exempel på det tidigare är Victor Berglind, Viktor Lennartsson och Oliver Kandergård. I år är det spetsiga Jonas Nyman man lyckats locka. En kvick och irrationell spelare som levererat bra med poäng vart han än spelat. Att han nu vänder hemåt kanske kan göra honom gott dessutom, då det blivit en del klubbyten för honom, med ny klubb varje år. Kan han få lite trygghet när han nu kommer hem till Värmland så kanske han kan bli ännu vassare, speciellt som han lär få spela så mycket han orkar.

Köping: Emil Norberg, fw (från Nidaros)

Det blir en återkomst till Köping för Emil Norberg efter en utflykt på en säsong till Nidaros (Norges andraliga). Förra gången blev det stor succé då han noterades för hela 45 poäng på 46 matcher! En kraftfull spelare med bra skott och fysik. En av få med rutin i forwardsuppsättningen i Köping och lär få agera lite pappa i laget tillsammans med Marcus Viitanen.

Linden: William Kaijser, b (från Enköping)

Willian Kaijser är en back av hög ettanklass, med rutin från allsvenskan och han har till och med provat på spel i SHL utan att göra bort sig. Är i grunden en riktigt stabil defensiv back, men inte utan skills offensivt med. Har också ledaregenskaper, var assisterande kapten i Enköping, och kommer bli väldigt nyttig i ett Linden som plockat in en hel del unga spännande talanger under sillyn.

Lindlöven: Tobias Sjökvist, c/fw (från Linden)

Tobias Sjökvist har varit Lindens bästa spelare sett över de senaste två säsongerna, så det är ett tungt tapp för dom, samtidigt som det givetvis är ett lyft för Lindlöven. Sjökvist är spelskicklig och bra på rören och har dessutom nyttig rutin. Han har snittat 0,7 poäng per match på sina 248 hockeyettanmatcher, och lär inte försämra dom siffrorna i ett offensivare Lindlöven.

Mariestad: Anton Blomberg, fw (från Grüner)

En spelare med rutin och poänggaranti. Under sin SHL-säsong blev det inte så många poäng, endast 6 stycken, men i allsvenskan och framför allt i ettan så har poängskörden blivit desto bättre. En riktig attitydspelare, väldigt snabb på skridskorna och utrustad med ett ruggigt direktskott. God för en bra bit över en poäng per match.

Skövde: Staffan Lundh, tränare (från Vimmerby)

Normalt tar jag bara spelare, men i Skövdes fall så måste jag göra ett undantag. För Skövdes akkilleshäl under flera år har varit ett svagt försvarsspel, delvis givetvis på svaga backar, men också då man varit dåligt organiserade. I Staffan Lundh så har man fått en tränare som kommer styra upp försvarsspelet och därmed också ge en grund för ett bättre och vassare anfallsspel. Har en gedigen meritlista med framgång i alla klubbar han varit i och kommer innebära ett ordentligt lyft för Skövde.

Surahammar: André Astley, c (från Almtuna)

Det blev bara en halv säsong i Almtuna, sedan blev hemlängtan för stor och André är tillbaka i Surahammar. En vital del för Surahammars framgångar under de senaste 1½ säsongerna med sin förmåga att läsa spelet som gör en hel del poäng. Dessutom en duktig tekare. En garant för att Surahammars framgångar kommer att fortsätta.

Tranås: Filip Forsmark, b (från Karlskrona)

Filip Forsmark gjorde en kanonsäsong i Karlskrona, sin första som senior. Därför var det förvånande att han valde att byta klubb, men också en fjäder i hatten för Tranås som därmed förstärker en svag backsida. Rörlig och spelskicklig back som också är bra i man mot man-spelet.

Omslagsfoto: Anna Engström

Lämna ett svar