Lagens bästa nyförvärv: Södra

Så har då turen kommit att utse vilka nyförvärv som är de allra bästa för respektive lag i den södra ettan.

Borås: Hugo Fagerblom, mv (från Skövde)

Nykomlingen Borås har varit väldigt tysta på transfermarknaden så här långt, men har ändå insett att målvaktspositionen är viktig. Därför har de plockat in kompetenta Hugo Fagerblom från Skövde, en välväxt målvakt med hög lägstanivå. Tanken är antagligen att han ska vara komplement till ryska stormålvakten Konstantin Barulin, men blir det något med honom? Osäkerheten kring ryska spelare är stor för närvarande. Men annars så kan säkert Hugo axla ansvaret.

Halmstad: Viktor Bernhardtz, fw (från Växjö J20)

Viktor hade en kanonsäsong i Växjös juniorlag där han vann den interna poängligan i stor stil och han fick också chansen 12 matcher med SHL-laget. Kommer säkert kunna få en bra roll i ett Halmstad och jag skulle inte bli förvånad om han kan komma upp i uppåt 30 poäng redan sin första seniorsäsong.

Kalmar: Adam Hirsch, fw (från Dalen)

Adam Hirsch bildade under förra säsongen tillsammans med bröderna Thörnberg ettans vassaste kedja, en kedja som inte bara stod för en massa poäng framåt, man stängde också ner motståndarna defensivt. Många har gett bröderna Thörnberg (främst Jesper) cred för framgångarna, men Adam Hirschs roll ska inte underskattas. En fartfylld och spelskicklig spelare med bra teknik och rutin. Kommer passa in i Kalmars spel utmärkt.

Vimmerby: Isac Andersson, c/fw (från Tingsryd)

Trots att han bara är 21 år gammal han Isac Andersson två års rutin från allsvenskan med Mora och Tingsryd. Isac är/var en stortalang som var med upp och spelade landslagshockey ända upp i U19-landslaget och vann bland annat VM-guld med J18-landslaget. Rollen i allsvenskan blev dock rätt blygsam förra säsongen och nu tar Isac klokt nog ett steg neråt i hockeyhierarkin för att få fart på karriären igen. Avslutade förra säsongen i Vimmerby och gjorde då bra ifrån sig (11 poäng på 16 matcher bland annat) och därför blev klubbvalet naturligt. Kommer få en stor roll och jag tror att Isac kommer få en ordentlig skjuts i karriären efter denna säsong.

Karlskrona: Alexander Bergström, fw (från Krefeld Pinguine)

Ettans bästa värvning, kanske inte bara denna säsong utan detta decennium! Alexander Bergström må ha kommit upp i ålder (36 år), men han levererar fortfarande på en väldigt hög nivå. I högklassiga tyska ligan så snittade han en poäng per match och för två säsonger sedan så gjorde han 35 poäng på 44 SHL-matcher. En spelare som kommer avgöra många matcher på egen hand. Om inte han vinner ettans poängliga så måste det bero på att han skadar sig och missar en massa matcher, så pass överlägsen kommer han att vara.

Krif: Emil Cederlund, mv (från Tingsryd/Mörrum)

Krif har darrat två säsonger i rad nu och i mina ögon är en del i det att man haft för svagt på målvaktspositionen. Möjligen har Krif själva dragit samma slutsats, för nu har man värvat en ung och mycket lovande Emil Cederlund, som var en av få som verkligen levererade bra prestationer match efter match i ett underpresterande Mörrum (dit han var utlånad från Tingsryd). Att ha fina 91,7 i räddningsprocent imponerar om man ser till hur virrig backsidan i Mörrum stundtals såg ut, och det ska bli spännande att se om han kan få ett än större lyft i en ny omgivning.

Nybro: Jesse Pelamo, c (från Nice)

Jag skulle också kunna ha valt Oskar Matushkin, men med tanke på det facit Nybro sitter på med sina finska värvningar så föll valet ändå på Jesse Pelamo. En stor center som gjort bra med poäng i finska Mestis men som de senaste två säsongerna spelat i den franska ligan. Kan han göra lika stor succé som Liuksiala, Savilahti och Väyrynen?

Mörrum: Gustav Bågenvik, mv (från Vimmerby)

Mörrums silly season ser väldigt medioker ut så här långt, utöver på en position. Målvaktspositionen är nämligen den klart starkaste lagdelen i Mörrum genom värvningarna av Martin von Schoultz och Gustav Bågenvik. Av dessa håller jag Bågenvik högst, en målvakt av hög ettanklass. Har fått oväntat dåligt med förtroende i Vimmerby de senaste två säsongerna, men när han väl fått stå har han gjort det väldigt bra, senaste säsongen hade han höga 93,4 i räddningsprocent, tredje högst i ettan (efter Nybros Robin Johansson och Mariestads Tobias Sandberg). Den siffran lär bli svår att hålla i ett förväntat bottenlag, men han kommer bli väldigt betydelsefull för Mörrum ändå.

Troja: Christian Lindberg, b (från Vimmerby)

Fick ett gigantiskt genombrott förra säsongen då han dominerade isen på ett sätt som få backar kan. Det gav honom också chansen i allsvenskan med Vita Hästen, men lite förvånande så kommer han nu alltså tillbaka till ettan. Trojas backsida ser ruggigt stark ut!

Tyringe: Adam Ingvarsson, c (från Mörrum)

Man skulle kunna sätta återvändaren Simon Eriksson här, men då han missade hela förra säsongen så väljer jag att istället utse Adam Ingvarsson som bästa värvning. Och det är verkligen inget dåligt namn, Adam har också varit skadedrabbad men när han väl spelat så har varit en stark poängspelare som verkligen kan bjuda på det lilla extra på isen, hans highlightsmål är en fröjd att se för en hockeyälskare. Att Adam väljer Tyringe är lite överraskande, han har ju varit sitt Mörrum troget i alla år. Men när det skar sig med tränare/sportchef Engman så hade det givetvis stuckit i ögonen om han valt någon av lokalrivalerna (KHK och Krif) och då låg Tyringe bäst till. Och därmed har laget fått in en center som kan leda laget, han var också kapten i Mörrum.

Lämna ett svar