Lagens bästa nyförvärv: Östra

I tisdags presenterade jag norra lagens allra bästa nyförvärv och idag har turen kommit till nästa serie, den östra. I vissa lag är det svårt att utse vilket som är den allra bästa värvningen, medan det i andra är desto tuffare val. Men här är i alla fall mina favoriter!

Enköping: Markus Ekholm Rosén, mv (från Surahammar)

Förra säsongens stora utropstecken som lag måste sägas var Surahammar. Med en otroligt tight defensiv och sylvassa omställningar så chockade man många lag och gick från att vara ett bottenlag till att komma fyra i allettan norra. En viktig pusselbit i framgångarna var de duktiga målvakterna, varav Markus Ekholm Rosén var den ena. Med en räddningsprocent på finfina 91,7 så gav han laget chansen att vinna de flesta matcher. Då fick han dela ansvaret med David Otter, denna säsong misstänker jag att han blir uttalad etta och det ska bli spännande att se om han kan fortsätta imponera då.

Tyresö/Hanviken: Joel Thulin, c/fw (från Segeltorp)

Laget Segeltorp må ha gått svagt, men det kan man inte säga att om dess assisterande kapten Joel Thulin. I en svag omgivning snittade han i stort sett en poäng per match och hjälpte på så sätt laget kvar i ettan. Nu får den spelskicklige centern en vassare omgivning, kan han blomma ut ännu mer då? Potentialen finns i alla fall.

Huddinge: Oscar Walldén, mv (från Tyresö/Hanviken)

Tyresö/Hanviken gjorde en riktigt bra säsong, framför allt innan jul då man kom på en finfin andraplats. Då storspelade Oscar Walldén mellan stolparna och han vann målvaktsliga i östra med höga 93,69 i räddningsprocent. Han inledde också allettan starkt, även om han tappade på slutet. Men han besitter en hög kapacitet och kommer bli viktig i ett föryngrat och lite mindre namnstarkt Huddinge.

Nyköping: Elias Stenman, c (från Modo J20)

Det är inte så att man hoppar av förväntan över att se vad nyförvärven i Nyköping ska leverera, ingen känns så där superspännande. Men Elias Stenman hade ändå en bra säsong i J20 Nationell säsongen som gick och fick också chansen i Modos a-lag en match.

Segeltorp: Dennis Finn-Olsson, fw (från Vallentuna)

Dennis Finn-Olsson är en gåta för mig. En stor talang med U18-landslagsmeriter, fint facit under sina ettansäsonger och därtill har han fått chansen fyra säsonger i rad att spela i allsvenskan. Med andra ord en spelare av hög ettanklass. Men karriärvalet tyder mest på att han försöker avveckla sin egen hockeykarriär. Först lämnade han (dåvarande) topplaget Borlänge (trots stor roll) för att byta ner sig till Vallentuna. Nu tar han ytterligare ett kliv ner på karriärtrappan genom att gå till Segeltorp, ett lag som med möda kvalade sig kvar förra säsongen och som inte lär bli något topplag direkt heller i år. En för bra spelare för ”Torpet” i mina ögon, men de tackar givetvis och tar emot.

Strömsbro: Mikael Hansson, c/fw (från Mariestad)

Mikael Hansson lyckades inte riktigt norpa åt sig en centerplats i tuff konkurrens i Mariestad utan fick finna sig i att spela ytter, och från den positionen lyckades han inte riktigt på samma sätt som under sin föregående säsong i Borlänge. Det gjorde att både han och klubben valde att gå skilda vägar och valet hamnade då på Strömsbro. Där kommer han säkert kunna ta en centerroll, för det är en väldigt skicklig spelare, och då kommer han bli en stor tillgång för Gävlelaget.

Vallentuna: Gustav Jansson, c/fw (från Vimmerby)

Det blir en återkomst till Vallentuna efter två säsonger i Vimmerby för 24-årige centern Gustav Jansson. En hårt jobbande spelare med bra skott som är nyttig över hela isen. Kommer säkert få en större roll i Vallentuna än vad han hade i Vimmerby, och kanske han också får det att lossna i poängprotokollet då?

Wings: Albert Adamsen, mv (från Odense)

För mig är Albert Adamsen ett oskrivet kort, jag följer ju inte danska ligan, men jag tycker ändå att det känns som ett väldigt spännande namn. Med meriter från JVM med Danmark och rätt bra siffror från den danska högstaligan så tror jag att han kan bli ett utropstecken för Wings i vinter.

Visby: Justus Mikkonen, f (från KeuPa)

Visby har en trio riktigt bra nyförvärv i Linus Lundström, Emil Öhrvall och Just(us) Mikkonen. Visby har dock en tradition av att pricka rätt med sina finska nyförvärv, och då med liknande bakgrund som denne Justus Mikkonen, därför faller valet på honom. En som producerat bra i finska Mestis och även fått chansen i Liiga. Dessutom har han bra ålder (24). Han beskrivs som en snabb och teknisk forward med bra blick och kommer säkert leverera.

Väsby: Tobias Liljendahl, c/f (från Almtuna)

Trots flera vassa värvningar så är det ändå ett som är både huvud och hals före alla andra, Tobias Liljendahl. Med en historia av väldigt bra poängleverans i allsvenska Almtuna under många år, och därtill med stora ledaregenskaper i form av kapten för laget, så kommer han bli det stora dragloket i ett förhoppningsvis framgångsrikt Väsby kommande säsong.

Lämna ett svar