Detta ska toppklubbarna ha in

Två dagar och 15-20 timmar har det tagit, men nu är det klart: Min kartläggning av vad de tio toppklubbarna ska ha in på de sista platserna i lagbygget. Det är avslöjanden om spelare som är klara men inte officiella, det är spelarna som ryktas in, men det är också spekulationer om spelare som kan tänkas vara aktuella. God läsning!

Hudiksvall

Truppen just nu: 1 målvakt, 4 backar, 10 forwards

Ska ha in:

1 målvakt:

Ryktas ha försökt värva Isak Wallin från den norska ligan, men han hamnade i Danmark så nu letar man ny målvakt på annat håll. Jakten är ännu inte klar, även om man har en del krokar ute. Jag har tyvärr inget namn på vilka, men en målvakt som Alexander Sahlin, som tillhörde AIK men som lånades ut till Strömsbro och gjorde succé under förra säsongen, är en man säkert kontaktat.

3-4 backar:

Det är inte en alltför avancerad gissning att det mest är förlängningar som ska in här. Algot Landin ryktas vara en, men också Fredric Jansson och Gustav Nielsen borde vara aktuella. Jag misstänker att man vill ha in en back till utifrån, då skulle backar som Alexander Anderberg (Södertälje), Jacob Stridsberg (Vita Hästen) samt Väsbyratade Jakob Spångberg och Rikard Blidstrand säkert kunna vara intressanta.

3-4 forwards

Jag började skriva på denna artikel igår och då hade jag 6-7 forwards in, men idag släppte Hudiksvall tre förlängningar på spelare jag redan kände till skulle förlänga (Linderborg, Enkvist och Levander). Det finns dock fler förlängningar som ska offentliggöras i form av Henrik Olsén (definitivt klar) och Christoffer Jansson (antagligen klar). Då saknas 1-2 forwards som ska plockas in utifrån, men vilka det kan vara har jag tyvärr ingen information om.

Boden

Truppen just nu: 2 målvakter, 5 backar, 11 forwards

Ska ha in:

3 backar

Har förnyat rätt mycket på backsidan med endast två backar kvar. Här hoppas man dock på att kunna förlänga med Tommy Wargh, som missade hela förra säsongen på grund av skada men som nu ska testa på att köra igen, han går i alla fall på is med laget och känner sig för. Då saknas två pjäser, och där saknar jag rykten, men spelare som Östersundsratade Johan Grönquist och Teglånet Alexander Popovic (Björklöven) skulle säkert passa som handen i handsken

2-3 forwards

Här har man redan gjort klart med en Luleåjunior vid namn Andreas Nilsson, men han är mest tänkt som en liten joker. De tunga namnen man fiskar efter är Luleåveteranerna Johan Harju och Karl Fabricius. Det är namn som både skulle locka publik och sponsorer samtidigt som de givetvis skulle spetsa laget ordentligt.

Väsby

Truppen just nu: 2 målvakter, 7 backar, 13 forwards

Ska ha in:

1 back?

Sju backar är i minsta laget, men Väsbys sportchef Tom Tärnström har sagt att han är klar på backsidan.

1-2 forwards

Här kan man läsa mellan raderna att såväl Carl Wassenius som Lucas Feuk är klara, och därmed är forwardssidan också spikad.

Huddinge

Truppen just nu: 2 målvakter, 7 backar, 13 forwards

Ska ha in:

Huddinge är nöjda med sitt lagbygge.

Mariestad

Truppen just nu: 2 målvakter, 8 backar, 12 forwards

Ska ha in:

1 forward

Här ska det in en spetscenter innan sportchef Calle Johansson är nöjd, och den ska redan vara i princip i land. Spetscentrar är det tunt om på marknaden, men Alex Levänen (Nyköping) är ett tänkbart namn.

Dalen

Truppen just nu: 2 målvakter, 8 backar, 12 forwards

Ska ha in:

1-2 forwards

Efter tungt tapp av JesperThörnberg så har man tappat topp tre av interna poängligan. Därför hoppas man säkert på att kunna förlänga med fyran, Emil Larsson, och säkert gärna någon spets ytterligare. Saknar tyvärr givet namn på denna.

Karlskrona

Truppen just nu: 1 måvakt, 3 backar, 9 forwards

Ska ha in:

1 målvakt

August Hedlund är ett bra namn, men Karlskrona hoppas också få in ett kanske än vassare namn, nämligen Oscar Fröberg, senast i Slovenien, men också med en hel del allsvenska meriter.

4-5 backar

Här blir det antagligen en hel del förlängningar. Jesper Solomon Frisell står högt på önskelistan (ryktas helt klar) men också Gustav Berglund, Kevin Ekman Larsson och Martin Fransson kan vara tänkbara. Då har man en stark backsida, och får man in Kalmars succéamerikan Eric Israel som det ryktas om, så skulle det vara pricken över i.

5 forwards

Här är såväl Philip Norberg Aspnäs (Mariestad) som Johannes Nilsson (Chamonix) redan klara men inte officiella. Jag skulle också bli förvånad om inte såväl Micke Saari som Hugo Pettersson också står högt på prioriteringslistan att förlänga med. Det blir dock ingen förlängning med Jacob Grönhagen som försvinner till allsvenskan. Det lämnar öppning för något nyförvärv, och ett namn man säkert hört sig för med är Trojas Romans Semjonovs.

Nybro

Truppen just nu: 2 målvakter, 4 backar, 10 forwards

Ska ha in:

4 backar

Här är Jesper Mångs redan klar för en fortsättning, medan jag kunnat avslöja att Bodens Oskar Matushkin är ett av nyförvärven. Det ska dock in två backar till och jag tror också här att backar som Jakob Stridsberg (Vita Hästen) och Richard Spångberg (Väsby) skulle kunna vara av intresse.

3-4 Forwards

Här är Hannes Johansson och Lukas Macklin redan klara även om de inte är offentliga. Dessutom fick jag höra ett rykte om att Kristianstads succéryss Nikolai Skladnichenko ska kunna vara aktuell. Ryssar är annars rätt ratade av sportcheferna i Sverige, det ser inte snyggt ut att värva ryssar med tanke på kriget.

Kalmar

Truppen just nu: 2 målvakter, 7 backar, 14 forwards

Ska ha in:

1 back?

Jag tror att sportchef Stolt är nöjd med sitt lagbygge, men skulle kunna finnas utrymme för en back till. Dock har jag inget namn att ge er här, men någon J20-back skulle kunna vara aktuell.

Troja

Truppen just nu: 2 målvakter, 7 backar, 12 forwards

Ska ha in:

1 back:

Normalt har man 8 backar i en trupp och då skulle det kunna finnas utrymme att förlänga med rutinerade Niklas Enberg.

1-2 forward:

Här är det allmänt känt att Joakim Hilding mer eller mindre är klar och därmed skulle truppen kunna vara spikad. Men visst vore det inte omöjligt att en storklubb som Troja skulle vilja ha in ytterligare ett namn, varför inte förlänga också med Arvid Degerstedt?

Omslagsfoto: Oliver Åström, Kalix (STORT TACK!)

Lämna ett svar