Lagens bästa nyförvärv: Norra

Efter lite sommardvala, med undantag för avslöjanden av helt gäng av ettans största övergångar, så är det dags att damma av tangentbordet och börja blogga på allvar igen. För snart är det dags för de första träningsmatcherna, och tills dess så måste vi ju försöka kartlägga silly season. Idag ger jag mig i kast med att lista de bästa värvningarna för alla lag i den norra ettan. Vilken värvning är den allra bästa egentligen? I vissa lag är valet enkelt, i andra svårare, men här är i alla fall mina val!

Boden: Robin Liljekvist, b (från Kalix)

Nye tränaren Roger Forsberg har som sin ledstjärna att bygga sitt spel på en solid defensiv. Och det är också på backsidan vi kan hitta de så här långt vassaste förstärkningarna för Boden. Allra vassast av dem är väldige Robin Liljekvist, en riktig bjässe på isen med sina 205 centimeter och 110 kg som inte tvekar att utnyttja sin storlek. Men trots storleken har han ändå ok rörlighet och dessutom rätt bra spelsinne och klarar av att både spela powerplay och boxplay. Fick massor med istid i Kalix och lär få en stor roll också i Boden.

Hudiksvall: Samuel Eriksson, c/f (från Kalix)

Samuel har gjort stor succé i såväl Sundsvall som Kalix de två senaste säsongerna. En speedig spelare med riktigt bra spelsinne och teknik, som dessutom har näsa för mål. Det var många klubbar som ryckte i Samuel, men Hudiksvall bjöd högst och kunde därmed få en riktig attraktion till laget.

Kalix: Sebastian Huczkowski, f (från Boden)

Sebastian Huczkowski har ett par skadedrabbade säsonger bakom sig, men det är inget snack om att det är en spelare med ruggigt hög kapacitet. En powerforward med bra storlek och avslut, god för uppåt en poäng per match om han får vara skadefri. Boden ville givetvis ha kvar honom, men han kände själv att han behövde en nytändning och det är Kalix givetvis väldigt glada över.

Kiruna AIF: Hugo Engsundh, mv (från Kalmar)

Det finns kanske inget direkt utropstecken bland Kiruna AIF:s nyförvärv men det finns ändå potential för att Hugo Engsundh ska kunna bli ett. Åter igen hämtar AIF en målvakt från Kalmar, förra säsongen så var det Alexander Nilsson som gjorde en riktigt bra säsong och fick därför återvända till Kalmar. Hugo är en ung målvakt med potential, och han lär få en hel del att göra i kassen vilket är en bra skola.

Kiruna IF: Matias Mustonen, f (från KeuPa)

IF har flera riktigt spännande nyförvärv att välja bland, men jag tycker ändå att det finska nyförvärvet Matias Mustonen ändå är det som ser mest intressant ut. En liten snabb ytter med ett bra skott som för några säsonger sedan gjorde finfina 42 poäng i finska Mestis. Kommer säkert att leverera också i IF.

Piteå: Rasmus Similä, c (från Kiruna IF)

Visst lockade det att välja Jesper Ylivainio, men han spelade knappt förra säsongen på grund av skada och därför faller valet istället på yrvädret Rasmus Similä. 20-åringen fick ett stort genombrott förra säsongen då han var Kiruna IF:s stora utropstecken. 29 poäng i grundserien och en poäng per match i kvalspelet och finfint plus/minus dessutom. Den spelskicklige centern är en starkt bidragande orsak till att det andas framtidsoptimism i Piteå.

Sundsvall: Marcus Sirén, c/f (från Hudiksvall)

Sirén var en rätt viktig kugge i kvalserietvåan Hudiksvall och att Sundsvall nu lyckas locka till sig honom i kamp med lag högre upp i hierarkin är en stor fjäder i hatten. I Sirén så får man en skridskostark och spelskicklig spelare med näsa för poäng och dessutom massor med nyttig rutin. Han kommer bli väldigt viktig för laget.

Teg: William Magnusson, f (från Nidaros)

I William Magnusson har Teg gjort en väldigt spännande värvning. För två säsonger sedan snittade han en poäng per match i ett svagt Vännäs och förra säsongen fullkomligt sprutade han in poäng i en rätt svag norsk andraliga. Har fått chansen några matcher i SHL med Växjö och trots sin ungdom har han en del nyttig rutin.

Vännäs: Norbert Hari, f (från DEAC, ungern)

Visst är Erste Liga en liga med minst sagt varierande kvalitet, men jag tycker ändå att Norbert Hari känns som ett riktigt spännande nyförvärv. Har fått göra ett par landskamper med Ungern vilket vittnar om viss klass, och den lille (170 cm) yttern sägs ha riktigt bra spelsinne och vara en mönstrerbrytare, det ska bli spännande att få se vad han kan få ut i ettan.

Örnsköldsvik: Wictor Åström, f (från Modo J20)

Örnsköldsvik har i vanlig ordning värvat friskt och ungt, sällan är de dock speciellt meriterade. Så också denna gång, där det är svårt att hitta något riktigt vasst. Men Wictor Åström gjorde ändå en rätt bra säsong i Modos J20 och fick också chansen en match med a-laget. Hade några riktigt bra säsonger i J18, så potentialen finns, förhoppningsvis får han ut den i Örnsköldsvik.

På omslagsbilden: Samuel Eriksson. Fotocred: Oliver Åström, Kalix.

Lämna ett svar